1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gürcafer: “Emirnameyi reddediyoruz, salı günü çok büyük eylem var”
Gürcafer: “Emirnameyi reddediyoruz, salı günü çok büyük eylem var”

Gürcafer: “Emirnameyi reddediyoruz, salı günü çok büyük eylem var”

Gürcafer, “Olduğu gibi bu emirnameyi reddediyoruz. Salı günü çok büyük eylem planlıyoruz. Hükümete çağrı yapıyoruz 5 gün süreleri var” dedi.

A+A-

Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi Bölgesi Emirnamesi’yle ilgili bu akşam Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği tarafından toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Birlik Başkanı Cafer Gürcafer, “olduğu gibi bu emirnameyi reddediyoruz. Salı günü çok büyük eylem planlıyoruz. Hükümete çağrı yapıyoruz 5 gün süreleri var” dedi.

Gazimağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya yoğun katılım oldu.

Kıbrıs Türk Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, emirnameyi fiyasko olarak nitelendirerek, “bir fiyaskoyla karşı karşıyayız. ” dedi.

Gelinen noktada emirname bardağı taşıran son damla olduğunu dile getiren Gürcafer, emirnameyi kesinlikle reddettiklerini söyledi.

Müteahhitler Birliği olarak çeşitli zamanlarda imar planıyla ilgili fikirlerini ilgili mercilere sunduklarını anlatan Gürcafer,
“emirnamenin karşısındayız, imar planı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İmar planıyla ilgili gerekli çalışmanın dünyadaki örnekleriyle derinlemesine araştırıldığında vurgu yapan Özcafer, her yıl on bin konut talebi olduğunun, bu rakamın 5 bininin iç piyasa, diğer 5 binin yarısının yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türkler, diğer yarısının ise yabancılar olduğunu kaydetti.

Gürcafer son olarak,” olduğu gibi bu emirnameyi red ediyoruz. Salı günü çok büyük eylem planlıyoruz” dedi.

Toplantıya katılan bazı katılımcılar da BRT’ye konuşarak, emirnameye karşı olduklarını, emirnamenin bölgelerin gelişimini olumsuz etkileyeceği yönünde görüş belirttiler.

Bu haber toplam 2111 defa okunmuştur