1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. ‘Günsel’in üretim tesislerinin temelleri atıldı
‘Günsel’in üretim tesislerinin temelleri atıldı

‘Günsel’in üretim tesislerinin temelleri atıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk yerli otomobili olan GÜNSEL’in ilk 1000 adet üretiminin yapılacağı tesisin temeli atıldı.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk yerli otomobili olan GÜNSEL’in ilk 1000 adet üretiminin yapılacağı tesisin temeli atıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Kampüsü’nde yer alacak olan tesislerin temel atma törenine; Başbakan Hüseyin Özgürgün, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Milletvekilleri, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Üniversitesi rektör ve rektör yardımcıları, otomotiv sektörü temsilcileri, Türkiye otomotiv ve sanayi sektöründen davetliler katıldı.

 

Doç. Dr. Günsel: “Yapılamaz Deneni Başarmak”

Temel atma töreninde konuşan Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, ülke ekonomisi, geleceği ve vizyonu açısından yeni bir dönemin açıldığını ve tarihsel anlardan birinin yaşandığını söyledi.

Doç. Dr. Günsel, “16 Aralık 2016 tarihi sadece GÜNSEL üretim tesislerinin temel atma törenini değil, bir ulusun çalışkan bireylerinin ve kurumlarının nasıl yapılamaz deneni başardığını da yazacak” dedi.

 

Fikri Toros: “Yüksek imaja erişim”

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros da törende yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ın ilk otomobil fabrikasının temel atma töreninde bulunmaktan duyduğu onuru dile getirdi.

Toros, Yakın Doğu grubunun ülkenin ekonomik kalkınması yurt dışı ve yurt içinde  layık olduğu yüksek imaja erişmesine katkı koyduğunu belirterek, yatırım hızıyla ülkenin gururu olduğunu söyledi.

 

Ali Çıralı: “Devrim niteliğindeki tesis ezberleri bozuyor...”

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali çıralı ise törende yaptığı konuşmada, temel atma töreninin yerel ürünler haftasına denk geldiği için büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı törenin aynı zamanda ezberi de bozduğunu söyleyerek ada ülkelerinin ekonomileri hakkında bilgi verdi, “Küçük ada ekonomilerinde üretim hatta sanayi hiç olmaz söylemlerinin ezberini de bozmuştur”dedi.

 

Sunat Atun: “Ülke ekonomisine katkı”…

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun da törende yaptığı konuşmada,  Günsel ile birlikte KKTC devletinin kendi ayakları zerinde durmak adına güçlü adımlar atan bir ülke haline geldiğini söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ise konuşmasında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne damgasını vuracak olan ve dünyaya açılmasının önderliğini sağlayacak olan adımın temelinin atılacağını ve bundan mutluluk duyduğunu belirtti.

 

Başbakan Özgürgün’den Yakın Doğu ailesine övgü

Başbakan Hüseyin Özgürgün de törende yaptığı konuşmada, her yeni gün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin geleceğini inşaa etme hedefiyle yeni ufuklara doğru yol alan Günsel ailesinin bir başarısına daha tanıklık etmenin sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başbakan Özgürgün, hayalleri büyük olan ve tutamayacağı sözleri vermeyen ve verdiği sözleri asla unutmayan Günsel ailesinin, ülke kalkınma tarihine ismini altın harflerle yazdırdığını belirtti.

 

20 bin metrekare alan

Temeli atılan Günsel üretim tesisleri;  tasarımdan Ar-Ge’ye, üretimden pazarlamaya kadar tüm otomotiv süreçlerini yenilikçi bir yapıyla tek bünyede toplayacak. Tesisler, 20 bin metrekare alana kurulu, toplamda 15 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösterecek. Kompozit ve alüminyum üretim teknolojilerinden faydalanacak tesisler aynı zamanda yüzlerce kişiye de iş olanağı sağlayacak.
 

Bu haber toplam 2782 defa okunmuştur
Etiketler :