1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Güngördü, 16’ncı Zeytin Festivali için kente gelen misafirleri kabul etti
Güngördü, 16’ncı Zeytin Festivali için kente gelen misafirleri kabul etti

Güngördü, 16’ncı Zeytin Festivali için kente gelen misafirleri kabul etti

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, 16’ncı Zeytin Festivali kapsamında kente gelen misafirleri Girne Belediyesi Sanat Galerisi’nde ağırladı.

A+A-

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, 16’ncı Zeytin Festivali kapsamında kente gelen misafirleri Girne Belediyesi Sanat Galerisi’nde ağırladı. Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Türkiye, Almanya, İran, Bosna, İtalya, Ukrayna, Romanya, Rusya, Sırbistan, gelen konukları gruplar halinde kabul eden Güngördü, katılımcılara kent hakkında, bu yıl 16’ıncısı düzenlenen Zeytin Festivali ve ülkedeki zeytin üretimi konularında bilgi verdi. Güngördü, Kemerhisar Belediye Başkanı, Bolu Kıbrıscık Belediye Başkanı, Çukurkuyu Belediye Başkanı, Edremit Belediyesi Başkan vekili ve meclis üyeleri, Yalova Belediyesi meclis üyeleri, Muratpaşa Belediyesi yetkilileri, Almanya Bingen Belediyesi Meclis üyesi, Bolu Mengen Meclis üyesi, Bursa Nilüfer Belediyesi ve Anamur Belediyesi’nden misafirlere,  festivalde etkinlikler için gelen sanatçı, yazar ve karikatüristlere festival anısına hazırlanan hediye paketleri ve 2016 Uluslararası Karikatür Yarışması Albümü hediye etti.

“Festival, bu yıl daha bir coşkulu başladı”

Bu yıl 16’ncısı gerçekleştirilen Zeytin Festivali’ne geçen yıl olduğu gibi yığınsal bir katılım olduğuna dikkat çeken Güngördü, festivalin uluslararası boyutunun bu yıl Almanya, Bosna ve Sırbistan ekiplerinin aktif katılımıyla  daha coşkulu başlamasına neden olduğunu, bölge okullarının da bu yıl büyük bir katılım gösterdiğini kaydetti. Güngördü, festivale katılan ve katkı koyan tüm ekiplere teşekkür ederek, festivalin hoşgörü ve barış kültürüne hizmet etme misyonunun her geçen gün haklı yerini aldığına dikkat çekti.

 

 

Bu haber toplam 1736 defa okunmuştur