1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Güney’e geçemeden cezaevine gitti
Güney’e geçemeden cezaevine gitti

Güney’e geçemeden cezaevine gitti

Sahte Bulgaristan pasaportu ile Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışırken tespit edilerek tutuklandığı iddia edilen zanlı R.A, Merkezi Cezaevi’ne gönderildi

A+A-

Didem MENTEŞ

Lokmacı Barikatı’ndan başkasının adına düzenlenmiş sahte Bulgaristan pasaportu ile Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışırken tespit edilerek tutuklandığı iddia edilen zanlı R.A, Merkezi Cezaevi’ne gönderildi. Zanlı R.A ‘sahte evrak düzenleme’, ‘sahte evrakı tedavüle sürme’ ve ‘başkasının kimliğine bürünme’ suçlarıyla ilgili olarak dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit, huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davada Savcı Ayşe Kaymak mahkemede hazır bulundu. Savcı Kaymak, meseleyle ilgili olarak
Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Polis Memuru Öjen Açıkada’yı mahkemeye tanık olarak dinletti.

Tahkikat bitti
Açıkada, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Polis memuru, zanlı R.A’nın, “sahte evrak düzenleme”, “sahte evrakı tedavüle sürme” ve “başkasının kimliğine bürünme” suçlarıyla ilgili olarak tutuklandığını belirtti. Öjen Açıkada, zanlı R.A’nın, 21 Ağustos saat 11:30 raddelerinde Lokmacı Kara Giriş Kapısı’ndan, kendisine ait olmayan Bulgaristan pasaportu ve kimliği ile Güney Kıbrıs’a geçiş yapmak isterken tespit edilerek tutuklandığını hatırlattı. Emare olarak alınan pasaport ve kimliği, zanlının Türkiye’den KKTC’ye getirdiğinin tespit edildiğini ifade eden Açıkada, pasaportun sahte olup olmadığı ile ilgili incelemenin tamamlandığını belirtti.

3 ay cezaevi
Polis memuru, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını dolayısıyla uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.
Yargıç Hale Ahmet Raşit de huzurundaki şahadetin dikkate alarak, davaları görüşülünceye kadar 3 ayı aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Bu haber toplam 1635 defa okunmuştur