1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Güneyden motosiklet ile araba çaldılar iddiası
Güneyden motosiklet ile araba çaldılar iddiası

Güneyden motosiklet ile araba çaldılar iddiası

Güney Kıbrıs'a geçerek 2 adet motosiklet ile 1 adet çift kabin araba sirkat edip KKTC’ye geçirdiği iddia edilen H.A ile A.A tutuklandı.

A+A-

Mağusa’da birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal edip Güney Kıbrıs'a geçerek Vrysoulles köyünde 2 adet motosiklet ile 1 adet çift kabin araba sirkat edip KKTC’ye geçirdiği iddia edilen H.A ile A.A tutuklandı. “Birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal etme”, “Sirkat”, “Gümrüksüz mal tasarrufu” ve “Gümrüksüz mal ithali” suçlamalarıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar, 2 gün süreyle poliste tutuklu kalacaklar.

Askeri yasak bölgeyi ihlal ettiler…
Meselenin tahkikat memuru Emin Özbilen, zanlı H.A ile A.A’nın 23 Eylül tarihinde Akyar Barikatı’nın yakınlarından birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne geçktiklerini belirtti. Zanlıların Vrysoulles köyünden 2 adet motosiklet ile 1 adet çift kabin arabayı sirkat ettiklerini belirten Özbilen, zanlıların konu araçları yine birinci askeri yasak bölgeyi ihlal ederek KKTC’ye getirdiklerini açıkladı. Özbilen, zanlıların ayni gün tasarruflarında sirkat ettikleri motosiklet ve araba ile Mağusa’da tespit edilerek tutuklandıklarını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Özbilen, zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

2 gün tutuklu kalacaklar…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı H.A ile A.A’nın tahkikat maksatları bakımından 2’şer gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi. (Gamze Baykur)

Bu haber toplam 1573 defa okunmuştur