1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Güneyde, yabancılar sağlık sisteminden şikâyetçi
Güneyde, yabancılar sağlık sisteminden şikâyetçi

Güneyde, yabancılar sağlık sisteminden şikâyetçi

Avrupa Üçüncü Ülke Vatandaşları Katılım Fonu’nun finansmanında Rum İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen araştırma sonuçları açıklandı.

A+A-

 

Fileleftheros Gazetesi’nin “Bilgisizlik, Listeler ve İletişim Eksikliği” başlıklı haberinde Rum tarafında daimi ikamet eden yabancı uyrukluların yüzde 70’inin Güney’deki sağlık sisteminden bihaber olduğunu, büyük bölümünün de Rum sağlık çalışanlarıyla iletişim zorluğu ve bir uzmandan yardım almak için çok uzun süre bekleme sorunu yaşadığını yazdı.
Gazete bu bulgulara, yabancı uyrukluların Rum tarafında sağlık sistemine erişim olanaklarıyla ilgili bir araştırmada ulaşıldığını, araştırmada ayrıca bu insanların yaşadığı sağlık sorunlarının not edildiğini kaydetti.
Gazeteye göre Avrupa Üçüncü Ülke Vatandaşları Katılım Fonu’nun finansmanında Rum İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen araştırma sonuçları açıklandı.
Araştırmada, yabancı uyrukluların yüzde 40’ının Rum tarafında uygulanan sağlık sisteminden, yüzde 20’si özel sağlık sisteminden memnun olmadığını söyledi. Yabancı uyrukluların yüzde 70’inin sağlık sisteminin nasıl çalıştığını bilmediği ortaya çıktı. Yüzde 65’i hastanelere sevk yöntemlerini bilmiyor, yüzde 61’i sağlık çalışanlarıyla iletişim sorunu yaşıyor.
Görüşüne başvurulan yabancılardan 945’i tedavi için çok uzun süre beklemek zorunda kalmaktan, 614’ü de Rum sağlık çalışanlarının davranışlarından şikâyetçi.

Bu haber toplam 1377 defa okunmuştur