1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Güneyde platform ‘alarmı’ YANLIŞ çıktı!
Güneyde platform ‘alarmı’ YANLIŞ çıktı!

Güneyde platform ‘alarmı’ YANLIŞ çıktı!

Güney Kıbrıs ve Yunanistan önceki gün İskenderun Limanı’ndan Kıbrıs’ın güneyine hareket eden küçük bir platformun bulunduğu şeklindeki bilgiler üzerine alarma geçti

A+A-

 

Fileleftheros gazetesi, Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın önceki gün İskenderun Limanı’ndan Kıbrıs’ın güneyine hareket eden küçük bir platformun bulunduğu şeklindeki bilgiler üzerine alarma geçtiğini yazdı.

Söz konusu platformun, GCP Vegas tarafından taşındığını ve izlediği güzergahın Mağusa Limanı’na veya Barbaros gemisinin araştırma yaptığı bölgeye yöneldiğini yazan gazete, eski teknolojiye sahip ve de olanakları kısıtlı olan platformun daha sonra Limasol Limanı’na yöneldiğinin anlaşıldığını belirtti.

Güney Kıbrıs ve Yunanistan hükümetleri arasında, Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras düzeyinde telefon görüşmesi yapıldığı bilgisine ulaşıldığını yazan gazete, Sonnat şirketinin Türkiye’ye söz konusu platformu kiraladığını, kira sözleşmesinin bitmesiyle birlikte bunun tamir için Limasol Limanı’na götürüleceğini belirtti.

Politis gazetesi “Yunan Medyası Platform Gördü” başlığıyla verdiği haberinde, Yunan medyası tarafından önceki gün yayımlanan ‘Romen platformunun Güney Kıbrıs’ın MEB’indeki Türk sondaj çalışmalarına yöneldiği’ şeklindeki söylentilerin yalanlandığını ve hükümetle diğer yetkili kaynakların tamir için Limasol Limanı’na gidecek bir Romen gemisinin söz konusu olduğu şeklinde açıklamalar yaptığını yazdı.

Söz konusu geminin bakım için cumartesi sabahı Limasol Limanı’na gideceğini yazan gazete, bu uygulamanın, benzeri durumlarda izlenilen alışılageldik bir uygulama olduğunu da belirtti.

Habere göre, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, “Jupiter” tipi gemiyle ilgili “Güney Kıbrıs’ın izniyle tamir için Limasol Limanı’na gidecek bir Romen söz konusu” şeklinde bir açıklama yaptı.

(TAK)

Bu haber toplam 1805 defa okunmuştur