1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Güney’de gündem şike ve rüşvet
Güney’de gündem şike ve rüşvet

Güney’de gündem şike ve rüşvet

Futboldaki şike iddialarıyla ilgili olarak Kıbrıs Futbol Federasyonu karşı atağa geçti

A+A-

FIFA kokartlı Kıbrıslı Rum hakem Marios Panayis’in futboldaki şike iddialarıyla ilgili olarak polise verdiği ifadelerin akabinde, Kıbrıs Futbol Federasyonu’nun (KOP) karşı atağa geçtiği haber verildi.

KOP Başkanı Kostakis Koutsokoumnis’in, futboldaki şike iddiaları ve KOP aleyhindeki suçlamalarla ilgili olarak, futbol konusunda şu an yapılmakta olan araştırmaların önemli bir şey ortaya çıkarmasını beklemediğini dile getirdiğini yazan Simerini, manşetten yayımladığı haberinde, Koutsokoumnis’in geçtiğimiz gün düzenlediği basın toplantısında söylediklerine yer verdi.

Siyasilere tepki gösterdi

Gazete Koutsokoumnis’in futbolla ilgili araştırmaların ortaya önemli bir şey çıkarmasını beklemediğini, çünkü Kıbrıslı Rum hakem Panayis’in Polise temel bir delil sunmadığını ifade ettiğini aktarırken, KOP başkanının siyasilere de saldırdığını ve başka skandalların araştırılmasında gösterdikleri hassasiyeti bu hususta göstermediklerini söylediğini iletti.

Gazeteye göre, KOP’un bunlardan alacak herhangi bir dersi olmadığını, çünkü devlet kurumlarının aksine finansal durumunun temiz olduğunu dile getiren Koutsokoumnis, basını konuyu ele alış bakımından suçlarken, futbol taraftarlarını da “cadı avına girişmekle” suçladı.

Tutuklamalar olabilir

Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı İonas Nikolau’nun ise bunlara hemen tepki gösterdiğini kaydeden gazete, Nikolau’nun futbolla ilgili araştırmanın gelişme aşamasında olduğunu, aynı zamanda bunun tam ve ayrıntılı olacağını söylediğini aktardı.

Gazeteye göre Nikolau, KOP başkanını, bu araştırmanın mutlu sona ulaşmayacağına inanmaya iten şeyin ne olduğu sorusunu da sordu.
Partilerin de konuyla alakalı olarak ortaya bazı sorular koyduğunu kaydeden gazete, Hukuk Dairesi’nin daha fazla ifade alınması direktifi verdiğini ve bunun ise bazı tutuklamalara yolu açabileceğini ekledi.

Bu haber toplam 1385 defa okunmuştur