1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Güneyde "Brexıt" çağrısı
Güneyde "Brexıt" çağrısı

Güneyde "Brexıt" çağrısı

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler,  Kıbrıs Rum Meclisi’nin, hükümet ve ilgili bakanlıklara yapmış olduğu çağrıya yer verdiler.

A+A-

Kıbrıs Rum Meclisi, İngiltere’nin,  AB’den düzensiz şekilde ayrılması ihtimaline karşı, gerekli yasa tasarılarını gelecek cuma gününe kadar sunması için hükümet ve ilgili bakanlıklara çağrıda bulundu.

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler,  Kıbrıs Rum Meclisi’nin, hükümet ve ilgili bakanlıklara yapmış olduğu çağrıya yer verdiler.

Habere göre Kıbrıs Rum Meclisi Dışişleri Komitesi Başkanı Yorgos Lillikas, konuyla ilgili açıklamasında, diğer 3-4 Bakan ile birlikte, başkanlığını yürüttüğü Komiteyi  “yok sayan” Ticaret Bakanı Yorgos Lakkotripis’e bilgilendirme için çağrı yaptığını ancak Lakkotripis’in daha önceden var olan sorumluluklarına atıfta bulunarak buna gelmediğini ifade etti

Lillikas açıklamasında ayrıca, Kıbrıs Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’ten,  meclis komiteleri toplantılarına katılma sorumluluğuna sahip olan bakanlara ilişkin uygun önerilerde bulunması amacıyla da Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e mektup göndermesini talep etti.

Güneydeki İngiliz vatandaşlarının ikametine ilişkin yasa tasarısı

Gazete aynı haberinin içerisinde, Birleşik Krallık’ın düzensiz Brexit konusunda karar vermesi halinde yürürlüğe girecek olan Birleşik Krallık vatandaşları ve aile üyelerinin, serbest dolaşımı ve ikametini düzenleyen yasa tasarısının gelecek cuma günü yine Meclis’in önüne getirileceğini yazdı.

Söz konusu yasa tasarısının, Rum Meclisi Dışişleri Komitesi’nde gayri resmi olarak geçtiğimiz perşembe günü görüşüldüğünü yazan gazete yasa tasarısının ivedilikle geçirilmesi için dün oylama için meclise sunulmasının söz konusu olduğunu ancak oylamanın, taslak üzerinde daha çok çalışılması amacıyla, Meclis Başkanı ve  Dışişleri Bakanını arasında varılan mutabakat neticesinde, gelecek haftaya ertelendiğini belirtti.

“Meclis olası düzensiz brexit konusunda endişeli”

Politis gazetesi yukarıdaki başlıkla verdiği haberinde, muhalefet milletvekillerinin, dün gerçekleştirilen meclis oturumunda, Birleşik Krallık ve AB arasında anlaşma sağlanmadan yaşanacak Brexit durumunda, hükümetin; bunu sorunsuz şekilde ele alacağına ilişkin şüphelerini ve endişelerini dile getirdiklerini yazdı.

Habere göre muhalefet, ayrıca önemli yasa tasarılarını sunmakta geciktiği için hükümete de suçlama yöneltti.

Bu haber toplam 1541 defa okunmuştur
Etiketler : ,