1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Güneyde, 51 cinsel suç mahkumu var
Güneyde, 51 cinsel suç mahkumu var

Güneyde, 51 cinsel suç mahkumu var

Küçük yaştaki iki kıza tecavüz ve cinsel istismar (pazarlama) suçlarından tutuklanıp yargılanan ve cezaevine gönderilen, biri tanınmış işadamı, iki Kıbrıslı Rumun, diğer mahkumların gazabından korkulduğu için halen yüksek güvenlik koğuşunda (A-4) tutulmak

A+A-

Küçük yaştaki iki kıza tecavüz ve cinsel istismar (pazarlama) suçlarından tutuklanıp yargılanan ve cezaevine gönderilen, biri tanınmış işadamı, iki Kıbrıslı Rumun, diğer mahkumların gazabından korkulduğu için halen yüksek güvenlik koğuşunda (A-4) tutulmakta olduğu haber verildi.

Simerini’nin haberine göre bugün cinsel suç mahkumu sayısının 51’e ulaştığı Kıbrıs Rum Merkezi Cezaevi’nde 16 mahkumun pedofili (sübyancı) olarak kayıtlı olduğunu, bunların arasında 14 ve 15 yaşındaki iki kız çocuğuna tecavüz ve cinsel istismar suçundan, geçen gün 12 yıla mahkum olan Konstantinos (Akis) Lefkaritis (işadamı) ve 10 yıla mahkum olan Nikos Nikolau’nun da bulunduğunu yazdı.

Gazeteye göre Lefkaritis ve Nikolau’nun mahkumiyet haberi üzerine cezaevindeki diğer hükümlüler arasında bu kişilere karşı büyük öfke ve infial yaşandığı için cezaevi yönetimi adı geçen iki Kıbrıslı Rumu halen 4 numaralı yüksek güvenlik koğuşunda tutuyor. Ancak yönetmelik uyarınca önümüzdeki günlerde normal koğuşlara alınmaları gerekiyor.

Gazete henüz hüküm giymediği günlerde bir mahkumun Lefkaritis’i, cezaevinde diğer mahkumlar tarafından sübyancılara uygulanan dayak ve çeşitli işkencelere uğrayacağı, vücut bütünlüğünün tehlikede olduğu konusunda uyardığını ve cezaevi içerisindeki güvenliğini sağlamasına karşılık yüksek meblağda para istediğini de yazdı. (TAK)

Bu haber toplam 1446 defa okunmuştur