1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Güneyde 32 yeni vaka, 1 ölü
Güneyde 32 yeni vaka, 1 ölü

Güneyde 32 yeni vaka, 1 ölü

Kıbrıs'ın güneyinde 32 kişide daha Covid 19 pozitif tespit edildi. 1 kişi ise hayatını kaybetti. Güneydeki toplam vaka sayısı 262'ye yükseldi.

A+A-

Kıbrıs'ın güneyinde coronavirüs (Covid-19) bir can daha aldı, 83 yaşındaki bir erkek hayatını kaybetti. 32 yeni vaka tespit edildi. 82 yaşında kaybedilen hastanın ciddi başka sağlık sorunları olduğu da bildirildi.

Güneydeki toplam vaka sayısı 262'ye yükseldi.

Kıbrıs'ın güneyinde hayatını kaybedenlerin sayısı ise 7’si erkek 1’i kadın olmak üzere 8'e yükseldi. Ölenlerin yaş ortalaması 68 olarak hesaplandı.

Bugüne dek yapılan toplam test sayısı ise 7397 olarak paylaşıldı.

Güneydeki yeni vakalardan 13’ünün teyit edilmiş Covid-19 pozitif hastalarının temasları sonucu takip sistemiyle ortaya çıkarıldığı açıklandı. İngiliz üslerinden de 4 yeni vaka ortaya çıktı. Ayrıca 15 yeni vakanın da nasıl bulaştığı araştırılıyor.

Kıbrıs Üniversitesi Biyolojik Bilimler Bölümünde Moleküler Viroloji Profesörü ve Kıbrıs Bilimler, Edebiyat ve Sanat Akademis üyesi Leontios Kostrikis, "Bugüne kadar virüs teşhisi konan ve hastaneye yatırılan 23 kişinin iyileştiğini” belirtti.

“Son günlerde kaydedilen çok sayıda yeni teyit edilmiş vaka bizi şaşırtmıyor” diyen Leontios Kostrikis, tedbirlerin güçlendirilmesi gerektiğini ve insanların, kendilerini izole etmesinin önemini anlattı.

Kostrikis “kısıtlayıcı önlemleri mümkün olan en üst düzeyde uyguladığımız sürece, verilerde daha iyi bir seyir görmeye başlayacağız" dedi.

Kostrikis, vakaların cinsiyete göre % 57 erkek ve % 42 kadın olduğunu söyledi.

Yaş grubu ile ilgili olarak, Kostrikis, 25 ila 59 yaş arasında yaklaşık % 66 vaka, 60 yaş ve üstü % 26 vaka ve 0 ila 19 yaş arasında % 5 vaka olduğunu anlattı.

Bu haber toplam 2072 defa okunmuştur
Etiketler : ,