1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Güney Kıbrıs’tan Yunanistan’a destek sürüyor
Güney Kıbrıs’tan Yunanistan’a destek sürüyor

Güney Kıbrıs’tan Yunanistan’a destek sürüyor

Anastasiadis: “Yunanistan’ın ‘hayır’ kararına herkes saygı duymalıdır”

A+A-


 

Kıbrıs Rum siyasilerin, Yunanistan meselesinde bu ülkeye yönelik destek açıklamalarına devam ettiği belirtildi.
Alithia gazetesi, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in Yunanistan’a yönelik destek açıklamasına yer verdi.
Gazete ayrıca gerek Güney Kıbrıs, gerekse Anastasiadis’in Yunanistan’ın borcunun düzenlenmesinden yana olduğunu belirtti.
Habere göre Nikos Anastasiadis yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın borcunun sürdürülebilir olması amacıyla koşulların iyileştirilmesi çabasında Yunanistan’a destek belirtti.
Güney Kıbrıs’ın, Yunanistan’ın yanında olacağını da belirten Anastasiadis, Yunanistan’ı Euro içerisine tutacak bir anlaşmanın sağlanması için herkesin tam gücünü sarf etmesi temennisinde bulundu.
Yunanistan’daki referandum sonucunu da değerlendiren Anastasiadis, bu karara sadece kendilerinin değil tüm Avrupa’nın, özellikle Avrupa hükümetlerinin mutlak saygı duyması gerektiğini ifade etti.

Diğer siyasiler
Politis gazetesi, Güney Kıbrıs’taki siyasi partilerin, Yunanistan’daki referandum sonuçlarını memnuniyetle karşıladığını belirtti.  
Habere göre Kıbrıs Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, Avrupa gidişatının değişikliği ve siyasi kalkınmaya yönelmek için referandum sonuçlarının mesajının dikkate alınması gerektiğini ifade etti.
AKEL Basın Sözcüsü Yorgos Lukaidis yaptığı açıklamada referandum sonucunu tarihi olarak nitelendirdi ve Yunan halkının tarih yazdığını söyledi.
Lukaidis, bir yandan Yunanistan’ın, Yunanistan ve halkına perspektif kazandıracak kararları alması diğer yandan da onurlu bir uzlaşmanın sağlanması gerektiğine dikkati çekti.
KS EDEK Başkanı Marinos Sizopulos ise açıklamasında Kıbrıs Rum Hükümeti’ne ve özellikle Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis’e, Yunanistan’ın çabalarını samimiyetle desteklemesi çağrısında bulundu.
Sizopulos ayrıca Yunanistan’ın kendi içerisinde birliğe de gereksinim olduğunu söyledi.
Kıbrıslı Rum Vatandaşlar İttifakı yaptığı açıklamada Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Yunanistan’ın yanında yer alması gerektiğini belirtti.
EVRO.KO partisi ise Yunanistan’a destek için Kıbrıs Rum Yönetimi’nin inisiyatifler üstlenmesini talep etti.
Simerini gazetesine göre DİSİ Başkanı Averof Neofitu konu hakkında yaptığı açıklamada, Yunanistan ve kurumlar arasında anlaşmanın en kısa zamanda sağlanması temennisinde bulundu.
Neofitu, Yunan halkının kararına da saygı duyulması gerektiğini de belirtti.

Anastasiadis dün Brüksel’e gitti
Alithia gazetesi Nikos Anastasiadis’in, Yunanistan için Euro Grubu zirve toplantısına katılmak amacıyla dün sabah Brüksel’e gittiğini de yazdı.

Anastasiadis’in Larnaka gezisi yine iptal
Öte yandan Politis gazetesi, Yunanistan’daki gelişmeler nedeniyle, Nikos Anastasiadis’in, Larnaka’ya dün yapacağı ziyaretin ikinci kez ertelendiğini yazdı.
Gazete Anastasiadis’in dün Brüksel’e gittiğini anımsattı. TAK

Bu haber toplam 2180 defa okunmuştur