1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Güney Kıbrıs’ın GSMH’si 17,5 Milyar Euro
Güney Kıbrıs’ın GSMH’si 17,5 Milyar Euro

Güney Kıbrıs’ın GSMH’si 17,5 Milyar Euro

Güney Kıbrıs’ın Gayrı Safi Milli Hâsıla’sı (GSMH), 17,5 milyar Euro olarak açıklandı.

A+A-

Güney Kıbrıs’ın Gayrı Safi Milli Hâsıla’sı (GSMH), 17,5 milyar Euro olarak açıklandı.

Alithia gazetesi, Güney Kıbrıs’ın GSMH’sinde, 2013 yılına kıyasla 612 milyon Euro’luk düşüş kaydedildiğini yazdı. Haberde, GSMH’deki azalmanın 14 aydır sürdüğü de belirtildi.
Bu arada gazetenin bir diğer haberinde, Güney Kıbrıs’ın GSMH’si azalırken, ekonomik daralmada gerileme kaydedildiği ifade edildi.
2013 yılında yüzde 5,4 olan daralmanın, 2014 yılında yüzde 2,3 ile sınırlandırıldığı belirtildi.

“Günde 1,4 Milyon Euro gelir”
Diğer yandan, Delek isimli İsrail hidrokarbon şirketinin Tel Aviv Borsası’na sunduğu, büyük bölümünü “Afrodit” yatağının geliştirilmesi planıyla ilgili 568 sayfalık rapor, Kıbrıs Rum basınına sızdı.

Raporda Kıbrıs Rum yönetimi ile Noble-Delek-Avner arasında imzalanan gizli anlaşmanın, Kıbrıs Rum yönetiminin yataktaki hak oranlarıyla ilgili birçok detay da yer aldı. Bu çerçevede Güney Kıbrıs’ın “haklarının”, yapılacak günlük üretime göre, gelirin yüzde 60’ı ile yüzde 83’ü arasında seyredeceği haber verildi.

Fileleftheros haberi “Günde 1,4 Milyon Euro Gelir... ‘Afrodit’ Parselinden Kıbrıs’ın Haklarıyla İlgili Öngörü Bu... Delek’in İsrail Borsasına Raporu... Doğal Gazın Çıkartılmasına Başlandığında Kıbrıs’ın 25 Yıllık Geliri de Başlayacak” başlık ve spotlarıyla manşete çekti. TAK

Bu haber toplam 4049 defa okunmuştur