1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Güney Kıbrıs ve Yunanistan arasında istişare artıyor
Güney Kıbrıs ve Yunanistan arasında istişare artıyor

Güney Kıbrıs ve Yunanistan arasında istişare artıyor

Yunanistan ve Güney Kıbrıs dışişleri bakanları görüştü

A+A-

Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, resmi ziyaret için Atina'da bulunan Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Yannis Kasulidis'le bir araya geldi.

Venizelos, görüşmenin ardından düzenlene basın toplantısında, Kasulidis'le Kıbrıs meselesi, müzakereler ile Avrupa'daki gelişmelerin yanı sıra Mısır, Suriye ve Ortadoğu'daki süreci ele aldıklarını söyledi.

Kasulidis de Lefkoşa'nın daimi müzakerelere ihtiyacı olduğunu, iki ülke arasındaki müzakere ve istişare sıklığının daha da artacağını kaydetti.

Akdeniz'deki doğalgaz meselesiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Kasulidis, "Biz Kıbrıs olarak bunu (doğalgazı), sorun ve anlaşmazlıklarımızı çözümlemek için ek bir teşvik olarak algılıyoruz. Dilerim diğer tarafta da aynı siyasi irade vardır" dedi.

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'ın ABD ziyareti sırasında Kıbrıs konusunun gündeme gelip gelmeyeceğiyle ilgili soruyu ise Kasulidis, "Kıbrıs konusu Yunan hükümetinin her türlü üst düzey temaslarında gündeme geliyor" şeklinde yanıtladı.

Güney Kıbrıs, şubat ayında ABD-İsrail ortaklığının Kıbrıs'ta LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) terminali kurmasına yönelik ön anlaşmayı imzalamıştı.(tak)

Bu haber toplam 2002 defa okunmuştur