1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Güney Kıbrıs kamu reformuna ilerliyor
Güney Kıbrıs kamu reformuna ilerliyor

Güney Kıbrıs kamu reformuna ilerliyor

Terfiler kıdeme değil verimliliğe göre yapılacak

A+A-

Güney Kıbrıs’ta kamu çalışanlarına ilişkin 2015 yılında yürürlüğe girmesi planlanan köklü reformların gündemde olduğu, konunun dün Kıbrıs Rum Meclisi Çalışma Komitesi’nin gündemine geldiği bildirildi.

Fileleftheros ve diğer gazeteler manşetlerinden verdikleri haberinde, Kıbrıs Rum hükümeti ve Troyka tarafından atanan uzmanların hazırladıkları rapora göre, kamuda köklü değişikliklere gidilmesinin öngörüldüğünü, bunların başında çalışma saatlerinin, terfilerin, maaşların ve değerlendirmelerin şekillerinin değiştirilmesinin yer aldığını yazdı.

Gazete, Troyka’nın talebi olan kamuda reformun 2015 yılının Mart ayına kadar K.Rum meclisinde onaylanması gerektiğini belirtirken, Kıbrıs Rum hükümetinin henüz hiçbir siyasi partiyle görüşmelere başlamadığının da altını çizdi.

Habere göre, kamu reformunda yer alan önerilerden en dikkat çekici olanları, maaş artışlarının otomatik olarak değil çalışanların verimliliğine göre yapılması, terfilerde kıdemlilik unsurunun ana kriter olmaktan çıkarılması, yönetici ve müdürlük mevkilerine terfilerde ek sınavlar getirilmesi ve eşel mobilin devletin bütçesinin uygun olması durumunda verilmesi şeklinde sıralanıyor. (tak)

Bu haber toplam 1657 defa okunmuştur