1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Güney Kıbrıs basını: “Kıbrıs Türk takımları KOP’a”
Güney Kıbrıs basını:  “Kıbrıs Türk takımları KOP’a”

Güney Kıbrıs basını: “Kıbrıs Türk takımları KOP’a”

Politis gelişmeyi “Kıbrıs Türk takımları KOP’a” başlığı ile ele aldı.

A+A-

 

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği Olağanüstü Genel Kurulu’nda aldığı karar Güney Kıbrıs basınında da yer buldu. Politis gelişmeyi “Kıbrıs Türk takımları KOP’a” başlığı ile ele aldı.
KTFF ve Kıbrıs Türk takımlarının Kıbrıs Futbol Federasyonu’na (KOP) üyelik başvurusu yapmayı kararlaştırdığı belirtilen haberde, “KTFF, UEFA ve FIFA tarafından tanınmıyor, futbolcular bedelsiz Türkiye takımlarına gidiyor. 45 gün içerisinde sorun ile ilgili olarak Türkiye ve Kuzey Kıbrıs arasında bir çözüm olmazsa, KTFF ve kulüp temsilcileri KOP’a üyelik başvurusunun yapılması kararını aldı” ifadeleri yer aldı. Alınan karara 31 kulüp temsilcisinin 28’inin onay verdiği haberde aktarıldı. Kathimerini haberi okuyucularına “Kıbrıs Türk takımları KOP’a entegrasyon için bastırıyor” başlığı ile verirken, “45 gün süre içerisinde herhangi bir çözüm olmazsa radikal kararlar alınacak” ifadeleri kullanıldı.
Kıbrıs Haber Ajansı “KTFF, Türkiye ve KKTC’yi KOP’a üyelikle tehdit etti” başlığını kullandı. Hasan Sertoğlu’nun “Ben sizin yerinize vatan haini olurum” cümlesinin yer aldığı haberde Olağanüstü Genel Kurul’da yaşananlar aktarıldı.

Bu haber toplam 2111 defa okunmuştur