1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Güney Kıbrıs 4 Mart'ta AB'ye karşı eylemde
Güney Kıbrıs 4 Martta ABye karşı eylemde

Güney Kıbrıs 4 Mart'ta AB'ye karşı eylemde

Avrupa Merkez Bankası ve Troyka’yı protesto etmek için etkinlik düzenleniyor

A+A-


Kıbrıslı Rumların 4 Mart’ta, Troyka ve Avrupa Merkez Bankası’nın Güney Kıbrıs aleyhindeki kemer sıkma politikalarını protesto etmek için, Lefkoşa Rum Kesimi’ndeki “Toplantı Merkezi” önünde geniş çaplı bir etkinlik düzenleyeceği bildirildi.

Simerini gazetesi, “Toplum Tepki Gösteriyor ve Talep Ediyor” adlı platform tarafından düzenlenecek olan etkinliğin, Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu heyetinin 4-5 Mart tarihlerinde Güney Kıbrıs’ta düzenleyeceği toplantıya binaen gerçekleştirileceğini yazdı.

Haberde, platform adına konuşan Apostolos Apostolidis’in, bu etkinliğin Avrupa boyutunun olmasını dilediklerini; bu nedenle de Avrupa’daki sendika ve örgütlere de çağrıda bulunduklarını söylediği kaydedildi.

Tsipras’a destek için de etkinlik düzenlenecek…

Bu arada, Fileleftheros gazetesi de, “Kıbrıs’taki Yunan Vatandaşları’nın Dayanışma Ağı” tarafından yarın, Yunanistan’ın yeni Başbakanı Aleksis Tsipras’a, memorandum aleyhindeki çabaları için destek olmak amacıyla, Lefkoşa Rum Kesimi’ndeki AB heyetine ait bina önünde etkinlik düzenleneceğini yazdı.

Haberde, siyasi partilerin de Yunanistan’a destek etkinliğine katılım çağrısı yaptıkları ve etkinliğin, Troyka’ya mesaj niteliği taşıdığı belirtildi. TAK

Bu haber toplam 1327 defa okunmuştur