1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Güney ekonomisinde yüzde 1.2’lik büyüme
Güney ekonomisinde yüzde 1.2’lik büyüme

Güney ekonomisinde yüzde 1.2’lik büyüme

Güney Kıbrıs Maliye Bakanı Harris Georgiades, ekonomik büyüme oranının hızlanmasının cesaret verici bir gelişme olduğunu belirtti.

A+A-

 

Güney Kıbrıs Maliye Bakanı Harris Georgiades, “Ekonomik büyümenin hızlanması oldukça cesaret verici bir gelişmedir. Vatandaşlarımızın, çalışanlarımızın ve iş toplumumuzun çabaları sonuç vermektedir. Güven ve ciddiyetle, dogmatik itirazlardan uzak, Kıbrıs'ın ihtiyacı olan sağlamlık ve değişiklikle, reform yolunda devam edeceğiz” dedi.


Güney Kıbrıs Maliye Bakanı Harris Georgiades, ekonomik büyüme oranının hızlanmasının cesaret verici bir gelişme olduğunu belirtti.

Kıbrıs İstatistik Dairesi, reel anlamda Gayrı Safi Yurt İçi Hasıla'nın büyüme oranıyla ilgili ilk tahmine göre 2015'in ikinci çeyreğinde olumlu olduğunu ve 2014'ün ilgili çeyrekleriyle karşılaştırıldığını % 1.2 olarak belirlendiğini açıklamış, mevsimsel ve uyumlu çalışma günü uyumlu verileri esasında GSYH'nin büyüme oranının reel oranda % +0.9 olduğu belirtilmişti.

Yazılı bir açıklama yapan Georgiades, “Ekonomik büyümenin hızlanması oldukça cesaret verici bir gelişmedir. Vatandaşlarımızın, çalışanlarımızın ve iş toplumumuzun çabaları sonuç vermektedir. Güven ve ciddiyetle, dogmatik itirazlardan uzak, Kıbrıs'ın ihtiyacı olan sağlamlık ve değişiklikle, reform yolunda devam edeceğiz” dedi.

Sektörlere göre değerlendirme

İstatistik Dairesi'nin Cuma günü yayımladığı ilk tahminlere göre, 2015'in ikinci çeyreğinde yıllık Gayrı Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH) reel oranda % 1.2 büyüme kaydetti.

Mevsimsel ve uyumlu çalışma günü uyumlu verileri esasında GSYH'nın büyüme oranının reel oranda % +0.9 olduğu belirtildi.

Tahmine göre olumlu büyüme oranları imalat, ticaret, otel ve restoran, ulaşım,  iletişim, mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetlerde, idari ve destek hizmet faaliyetlerinde, ayrıca mali hizmet faaliyetlerinde görüldü.

Buna karşı inşaat, elektrik, güzel sanatlar, eğlence ve diğer hizmet faaliyetlerinde, ayrıca çalışanlar olarak mesken faaliyetlerinde olumsuz büyüme oranları tespit edildi.
(tak)

Bu haber toplam 1497 defa okunmuştur