1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Gündüz Genel Sekreter Yardımcısı oldu
Gündüz Genel Sekreter Yardımcısı oldu

Gündüz Genel Sekreter Yardımcısı oldu

Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi dün akşam toplandı

A+A-

Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi dün akşam toplandı.  Patide Mehmet Erol Aktoprak’ın yanı sıra Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz de Genel Sekreter Yardımcısı oldu.

Toplantıda konuşma yapan DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, bireysel çözümlerle bir yere varılamayacağının herkesin farkında olması gerektiğini belirterek, “Esas yapmamız gereken bu ülkede hepimizin hayatını kolaylaştıracak, güzelleştirecek ve iyileştirecek reformlardır” ifadesini kullandı.

DP-UG’den tapılan yazılı açıklamaya göre parti merkez binasında dün akşam ilk olarak MYK, ardından Parti Meclisi toplantısı gerçekleşti.

Parti Meclisi toplantısında, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, MYK’da alınan kararlar, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve hükümet çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Toplantıda ayrıca gündemdeki konular da görüşülüp, tartışıldı.

GÜNDÜZ, PARTİ GENEL SEKRETER YARDIMCISI

Serdar Denktaş, MYK’da Mehmet Erol Aktoprak’ın yanı sıra ikinci bir Genel Sekreter Yardımcısı daha belirlediklerini de açıklayarak, bu ismin Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz olduğunu duyurdu.

Aktoprak’ın parti merkezinde sürekli görevde olduğuna dikkati çeken Denktaş, Menteş Gündüz’ün ise yasama, yürütme ve parti arasındaki koordinasyonu sağlayacağını, dolayısıyla istişare içinde çalışmaların aksamadan devam edeceğini söyledi.

Nisan ayında gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusuna da değinerek Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu destekleme kararlarını yineleyen, Denktaş, “Derviş Eroğlu, DP Ulusal Güçler’in de adayıdır. Tüm arkadaşlarımdan bugünden itibaren sahaya inmesi ve adayımız için çalışmaya başlamasını talep ediyorum” ifadesini kullandı.

“BİREYSEL ÇÖZÜMLERLE BİR YERE VARAMAYIZ”

Hükümet çalışmaları hakkında da bilgi veren DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, çok yoğun bir tempoda çalıştıklarını, haftanın iki günü kendi bakanlıklarında olduklarını, geri kalan diğer günlerde ise gerek Meclis, gerekse Bakanlar Kurulu’nda bulunduklarını kaydetti.

Denktaş, özellikle bakanlıklarda oldukları günlerde geç saatlere kadar vatandaş ve partililer ile istişare halinde olduklarını kaydetti.

Bireysel çözümlerle bir yere varılamayacağının herkesin farkında olması gerektiğini belirten Denktaş, “Esas yapmamız gereken bu ülkede hepimizin hayatını kolaylaştıracak, güzelleştirecek ve iyileştirecek reformlardır. Bireysel çözümlerle bir yere varamayız. Biliyoruz ki sorunların pek çoğu aynı veya benzer sorunlardır. Biz aslında programımıza koyduğumuz projeleri hayata geçirebilsek birçok kişinin sorunu aynı anda, aynı şekilde çözümlenecektir. Bu konuda özellikle partililerimin anlayışını ve desteğini istiyorum” dedi.

“Alkışlanmak için çıkılan yolda yuhalanmaya da hazır olmak gerekir” diyen Denktaş, halk için, geçen süreçte her türlü zorlukla mücadeleye hazır olduklarını ifade etti.

‘Yapılan, yapılmayan, yapılmakta olan’ çalışmaları üç sütuna ayırdıklarını belirten Denktaş, hükümet olarak önlerinde üç buçuk yıl bulunduğunu bu süre zarfında halkın refah seviyesini yükseltmek için çalışmaların çok daha yoğun bir tempoda gerçekleştirileceğini vurguladı.

“KAMU REFORMU KOMİTEDE SONA DOĞRU GİTMEKTE…”

Özellikle kamu reformu konusuna dikkati çeken Serdar Denktaş, “Şu an bitme aşamasına gelen en büyük projelerimizden biri kamu reformuydu. Komitede sona doğru gitmektedir. Sanırım bu ayın sonuna kadar ‘Kamu Reformu Yasası’ Meclis gündeminde görüşülmüş bitmiş olur” ifadesini kullandı.

Hükümette reformlardan sorumlu kanat olduklarına da dikkati çeken Denktaş, “Yalnızca Kamu Reformu Yasası ile iş bitmiyor. Bunun yanı sıra; yeni teşkilat yasaları var. Öğretmenler, Sağlık ve Belediyeler yasası geliyor. Dolayısıyla biz bir değil, birkaç reformu bu dönemde hayata geçirmek ve partimizin vermiş olduğu sözlerin yerine getirildiğini göstermekle görevliyiz. Bu nedenle önümüzde var olan üç buçuk yılda yolumuza devam etmemiz gerekir” ifadesine yer verdi.(tak)

Bu haber toplam 1412 defa okunmuştur