1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gündemdeki son gelşmeler konuşuldu
Gündemdeki son gelşmeler konuşuldu

Gündemdeki son gelşmeler konuşuldu

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ) yetkilileri, Başbakan Tufan Erhürman’ı ziyaret etti.

A+A-

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ) yetkilileri, Başbakan Tufan Erhürman’ı ziyaret etti.

DEV-İŞ yetkilileri Başbakan Tufan Erhürman ile gündemdeki son gelişmeler ile birlikte çalışma yaşamındaki sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

“47/2010 Kamu çalışanlarının Aylık, Maaş, Ücret ve Diğer Ödeneklerinin Düzenleme Yasasının”  çalışanlar arasında yaşattığı adaletsiz ve eşitsiz durumun ortadan kaldırılması için neler yapılması konusu görüşüldü. Ayni zamanda bu yasadan kaynaklanan Toplu İş Sözleşmesi düzenini ortadan kaldıran, Anayasaya ILO Sözleşmelerine ve “Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Referandum Yasası”na aykırı olan uygulamaların ortadan kaldırılması ve TİS düzeninin birincil hukuk olması talebi ile yasa taslağı sunuldu.

Belediyelerde yaşanan sorunlar ile birlikte “Belediye Personel Tüzüğü”nün hazırlanarak yürürlüğe konulması için gerekli adımların atılması istendi.

CAS’ta yaşanan son gelişmeler ve kurumun yapısı üzerinde de durulan ziyarette, CAS’ın yaşatılması ve geleceği konuşuldu.

DEV-İŞ olarak, emek hareketinin, tüm sorunları konusunda yürüttüğümüz mücadelede sorunların takibcisi olacağımızı bir kez daha kamuoyuna duyururuz.

 

Bu haber toplam 1799 defa okunmuştur
Etiketler : ,