1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gündemde Kıbrıs da var
Gündemde Kıbrıs da var

Gündemde Kıbrıs da var

ABD Başkan Yardımcısı Biden, bu akşam çıkacağı denizaşırı seyahatte, Fas ve Ukrayna'nın ardından Türkiye'ye gidecek.

A+A-

 

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmelerinde, Kıbrıs'ta uzlaşının sağlanmasının desteklenmesi ve diğer bölgesel konuları konuşacak.

Amerikalı üst düzey bir yetkili, Kıbrıs konusunda ABD olarak pozisyonlarının adada barış görüşmelerinin tekrar başlaması ve tüm tarafların provokatif eylemlerden kaçınması yönünde olduğunu söyledi.

Amerikalı üst düzey yetkililer, Biden'ın Erdoğan'dan özür dileyip dilemediğiyle ilgili olarak da "Biden ve Erdoğan'ın arasının düzeltilmesi gibi bir ihtiyaç yok. Zaten çok yakın ilişkileri var, zaten düzenli telefon görüşmeleri yaparak iletişim halindeler" dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Biden, bu akşam çıkacağı denizaşırı seyahatte, Fas ve Ukrayna'nın ardından Türkiye'ye gidecek.

İstanbul'a 21 Kasım'da gidecek olan Biden, önce Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile çalışma yemeği yiyecek. Biden, 22 Kasım'da da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek.

Biden'ın seyahatiyle ilgili telekonferans yoluyla gazetecilere brifing veren Beyaz Saray'dan üst düzey bir yetkili, Biden'ın Erdoğan ve Davutoğlu ile görüşmelerinde iki ülkenin Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı işbirliği, Türkiye'nin hemen sınırı ötesinde yaşanan insani kriz, IŞİD'e yabancı savaşçıların katılımının önüne geçilmesi, Kıbrıs'ta uzlaşının sağlanmasının desteklenmesi ve diğer bölgesel konuları konuşacaklarını söyledi.


(AA)

Bu haber toplam 1174 defa okunmuştur