1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gündem Mimoza’nın ‘geleceği’
Gündem Mimoza’nın ‘geleceği’

Gündem Mimoza’nın ‘geleceği’

2 Temmuz’da ihale süreci dolmasına rağmen talibi çıkmayan Mimoza Otel ile ilgili çıkılacak ihale tarihi salı veya çarşamba günü yapılması planlanan Yönetim Kurulu toplantısında masaya yatırılacak

A+A-

Ayşe GÜLER

İhtiyat Sandığı Dairesi Yönetim Kurulu, Mimoza Otel’in ‘geleceği’ ile ilgili önümüzdeki hafta bir araya geliyor.
Toplantıda, 2 Temmuz’da ihale süreci dolmasına rağmen talibi çıkmayan Mimoza Otel ile ilgili çıkılacak ihale tarihi salı veya çarşamba günü yapılması planlanan toplantıda belli olması planlanıyor.
Bilindiği üzere geçtiğimiz ay içerisinde Yönetim Kurulu içerisinde oluşturulan komite aracılığıyla turizmdeki sivil toplum örgütleri ile toplantı gerçekleştirilmesi, Otel’in geleceğine yönelik adım atılması kararlaştırılmıştı.

Şartname alma bedeli 2 bin TL’ye çekildi
2 Temmuz’da sona eren ihalede, 20 bin TL olan ‘ihale şartnamesi alma bedeli’, yapılması planlanan ihalede 2 bin TL’ye çekildiğini kaydetti.
Söz konusu şartname bedeli Merkezi İhale Komisyonu ile yapılan görüşmelerin ardından belirlenmişti.

Hedef, otelin yeniden turizme kazandırılması
Merkezi İhale Komisyonu tarafından yapılacak ihale ile Mimoza Otel’in yeniden turizme kazandırılması, istihdam olanaklarının önünün açılarak, ekonomik kaybın en aza indirilmesi hedefleniyor.

İhtiyat Sandığı 400 bin TL zararda….
YENİDÜZEN’e otelle ilgili geçtiğimiz ay içerisinde yaptığı açıklamada İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu üyesi Ödül Muhtaroğlu, Bakanlar Kurulu tarafından 2012 yılında onaylanmaması nedeniyle Otel’in 2 turizm sezonu kaçırdığını ifade etmişti.
Muhtaroğlu, bunun yanı sıra ülkenin 2,5 yıl içerisinde istihdam, turizm ve vergi geliri olarak ciddi bir kayıp yaşadığını dile getirmişti.
Muhtaroğlu, İhtiyat Sandığı Dairesi’nin otelin güvenliği için 2,5 yıldır 400 bin TL harcadığını açıklayarak, süreç içerisinde İhtiyat Sandığı’nın da zarar ettiğini açıklamıştı.

Bu haber toplam 2122 defa okunmuştur