1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. GÜNDEM: ‘Akıncı-DİSİ’ akşam yemeği
GÜNDEM: ‘Akıncı-DİSİ’ akşam yemeği

GÜNDEM: ‘Akıncı-DİSİ’ akşam yemeği

Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası Başkanıı Phidias Pilidis ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros’un daveti ile gerçekleştirilen özel akşam yemeğinde, Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı ile DİSİ Başkanı Averof Neophyto bir araya geldi

A+A-


 

Kıbrıs müzakerelerindeki düğüm henüz çözülmedi ancak “perde gerisi” diplomatik girişimler dikkat çekici. Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı, DİSİ Başkanı Averof Neophyto ile ‘akşam yemeği’nde buluştu. İşte bu yemek, güneyde, büyük yankı yarattı.
DİSİ Başkanı Averof Neophyto, bu sabah, Kıbrıs’ın güneyinde katıldığı bir radyo programında akşam yemeğini doğruladı, ortada herhangi bir gizlilik olmadığını belirtti.

Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası Başkanıı Phidias Pilidis ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros’un daveti ile gerçekleştirildiği açıklanan yemekte, Mustafa Akıncı ile Averof Neophyto yer aldı.

DİSİ Başkanı Averof Neophyto, toplantının iyi bir atmosferde geçtiğini söyledi ve ağırlıklı olarak Kıbrıs sorununun konuşulduğunu, iki toplumda iş dünyası için endişe duyulan konuların ele alındığını belirtti.

DİSİ Başkanı Neophyto “sır değildi” diyerek yemeği teyit etti, K.T Ticaret Odası Başkanı Toros da YENİDÜZEN’e bu buluşmayı doğruladı, “çözüm ve krizin aşılması için çalışıyoruz” dedi.
 

 

Toros, YENİDÜZEN’e doğruladı

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros da söz konusu akşam yemeğin YENİDÜZEN’e doğruladı, “Bu tür çalışma ve işbirliği toplantıları ayrıca sosyal diyalog görüşmeleri her zaman tarafımızdan organize ediliyor” dedi.

Toros, “Kıbrıs sorununun çözümsüz kalmasının, iş dünyası için sürdürülebilir bir ortam yaratmadığını” belirterek, şu an yaşanan krizin aşılması için de gayret gösterdiklerini söyledi.

Çözüm sürecine de en başından itibaren destek verdiklerini anlatan Toros, ortada spekülasyon yapılacak bir durum olmadığını, yapıcı bir anlayışla, iş dünyasının ve Kıbrıs’ın geleceği için iyi niyetli bir çaba sergilediklerini sözlerine ekledi.

Krizin aşılması için

“Enosis plebisitinin okul programlarına alınması” kararının, DİSİ tarafından Meclis’e verilecek yeni yasayla, ortadan kaldırılması ya da yeniden düzenlenmesi konuşuluyor. Yasa önerisi, okullarda müfredatı belirleme yetkisinin Kıbrıs Meclisi’ndeki komiteden Eğitim Bakanlığı’na verilmesini hedefliyor.
Politis gazetesi web sayfası da gelişmeleri “Averof: Evet, Bay Akıncı ile yemek yedik ve sır değildi” başlığı ile duyurdu.

Bu haber toplam 2945 defa okunmuştur
Etiketler : , ,