1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Gün, el ele verme ve artık bunlara dur deme günüdür"
"Gün, el ele verme ve artık bunlara dur deme günüdür"

"Gün, el ele verme ve artık bunlara dur deme günüdür"

"Bunların hükümette kaldıkları her gün, geleceğimizden, gelecek kuşakların, çocuklarımızın, torunlarımızın haklarından çalınmış bir gündür…"

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi, hükümete karşı sesini yükseltti, Mağusa'da yaptığı kitlesel eylemle Tufan Erhürman liderliğinde mesaj verdi: Çevre için, gelecek için, çocuklarımız, torunlarımız için kırmızı alarm veriyoruz.

CTP'nin Mağusa'daki yürüyüşü bugün yapıldı ve partililer, hükümetin son dönemki icraatlarını eleştirerek "arazi talanından adaletsizliklere, hukuk dışı kararlardan partizan istihdamlara" kadar pek çok alandaki tepkilerini ortaya koydu.

Dünya Çevre Günü'nde çevre için duyarlılıkların dile getirildiği eylemde, şu bildiri dağıtıldı:
 

ÇEVRE İÇİN, GELECEK İÇİN KIRMIZI ALARM…

Bugün Dünya Çevre Günü. Çevre hakkı yalnızca bugünkü değil gelecek kuşakların da hakkı. 13 aydır iktidarda olan UBP-DP hükümetinin bu süre içerisinde yaptıkları ortada. 13 ayda bunları yaptılarsa önümüzdeki günlerde neler yapmaya kalkarlar kim bilir! İşte bu nedenle bugün alarm veriyoruz. Çevre için, gelecek kuşaklar için, çocuklarımız, torunlarımız için kırmızı alarm… Gelecek hırsızlarına ya bugün dur deriz, ya da yarın çok geç olabilir. Yapabilecekleri kötülükleri engellemek için yaptıklarını unutmayalım, unutturmayalım:

 

Bedi’s piknik alanı…

Tuzla (Salamis) sit alanı…

Ötüken orman alanı…

Kumyalı orman arazisi…

Tatlısu sahili…

Girne ikinci bölge…

Girne antik liman…

Çıkarma plajı…

Karşıyaka Gorno tepesi…

Lefkoşa Metehan askeri bölge…      


Ya mahkemeden ara emri alarak, ya hükümeti geri adım atmak zorunda bırakarak durdurduk… Bunları durdurduk ama onlar durmak bilmiyorlar. Onun için kırmızı alarm veriyoruz… Bunların hükümette kaldıkları her gün, geleceğimizden, gelecek kuşakların, çocuklarımızın, torunlarımızın haklarından çalınmış bir gündür…

Çevre için, gelecek için, çocuklarımız, torunlarımız için kırmızı alarm veriyoruz.

Gün, el ele verme ve artık bunlara dur deme günüdür.

Sen de kırmızı alarm ver… Dur de…


 

Bu haber toplam 6700 defa okunmuştur
Etiketler : ,