1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gümrük Dairesi’nde ‘Usulsüz mülakat’ iddiası
Gümrük Dairesi’nde ‘Usulsüz mülakat’ iddiası

Gümrük Dairesi’nde ‘Usulsüz mülakat’ iddiası

Kasım ayında yapılan ve 211 kişinin katıldığı gümrük memurluğu sınavının ardından yapılan mülakat sınavı, daire içerisinde huzursuzluğa neden oldu

A+A-

Ayşe GÜLER

Gümrük Dairesi’nde ‘usulsüz mülakat’ yapıldığı iddia edildi. Yetkililer, bu iddiaları reddederek YENİDÜZEN’e konuştu: Gerekli görevlendirme yapıldı.
Kasım ayında gerçekleşen yazılı gümrük memurluğu sınavının ardından yapılan ‘mülakat’ sınavına Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral ile Gümrük Dairesi Müdürü Mustafa Çobanoğlu’nun katılmaması daire içerisinde huzursuzluğa neden oldu.
211 kişinin katıldığı yazılı sınavda başarılı olan ilk 12 kişinin mülakata çağrıldığı öğrenildi.
Dairedeki personel eksikliği nedeniyle 12 kişiye ek sınava girip başarılı olan 7 kişi daha mülakata çağrıldı.

Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı ‘Sağlık sorunu nedeniyle’ katılamadı

YENİDÜZEN’e konuşan Kamu Hizmeti Komisyonu Kamil Kayral, sağlık sorunları nedeniyle mülakata katılamadığını ancak komisyon müdür vekilini sınav için görevlendirdiğini aktardı.
Yasaya göre Gümrük Dairesi Müdürü Mustafa Çobanoğlu’nun da ‘uzman’ olarak katılma zorunluluğunun olmadığını söyleyen Kayral, şöyle konuştu:
“Tansiyonum yükseldiği için mülakata katılamadım. Ancak müdür vekilimizi sınav için görevlendirdim. Yazılı sınavda başarılı olan listedeki ilk 12 kişi mülakata katıldı. Ardından 7 kişi daha mülakata davet edildi. Sınava giren ve 12. sırada olan bir kişi mülakata çağrılmasına rağmen bazı nedenlerden ötürü sınava katılmadı. Bizde listeden devam ederek 13. sıradan 20. sıraya kadar olan kişileri mülakata davet ettik” dedi. 

Gümrük Dairesi Müdürü’nün ‘başka toplantısı’ vardı…
Öte yandan Gümrük Dairesi Müdürü Mustafa Çobanoğlu ise mülakata Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nda daha önceden düzenlenmiş başka bir toplantısının olması nedeniyle katılmadığını belirtti.
Dairede ciddi personel eksikliği nedeniyle 12 kişilik münhale çıkıldığını, ardından da diğer dairelerin münhal sayısını tamamlamaması nedeniyle Başbakanlık’tan 7 kişilik ek münhal talebinde bulunduklarını söyleyen Çobanoğlu, sınavda yasal boşluk olmadığını vurguladı.


Kayral: “Mülakat sınavının usulsüz olduğuna dair iddialar gerçek değil”
Kamu Hizmeti Komisyonu Kamil Kayral  1 Kasım tarihinde Gümrük Dairesi’nde gümrük memuru alımı için yapılan yazılı sınav sonucunda başarılı olan 12 kişinin sözlü mülakata çağrıldığını belirtti.
211 kişinin katıldığı sınav sonuçlarında başarı elde eden 12 kişi içerisinde sadece 1 kişinin farklı bir dairede çalıştığı ve maaşında düşüklük olacağı nedeniyle sözlü mülakata katılmadığını aktaran Kayral, bu yüzden sınavda 13. sıradan 20. sıraya kadar olan kişilerin mülakata dahil edildiğini belirtti.
YENİDÜZEN’e konuşan Kayral, dairede personel eksikliği nedeniyle 7 kişilik daha ek kontenjan talebi geldiğini ifade ederek, “yasa gereği 6 ay içerisinde yeni sınav yapılmadan yazılı sınava göre mülakata çağrılabilir. Biz de yazılı sınav listesine göre hareket ederek 7 kişiyi daha mülakata çağırdık” dedi.
Mülakat sınavının usulsüz olduğuna dair iddiaların gerçek olmadığını belirten Kayral, “mülakat sınavına tansiyonumun yüksek olması nedeniyle katılamadım. Gümrük Dairesi Müdürü Mustafa Çobanoğlu ise Ulaştırma Bakanlığı’nda toplantısı olduğu için katılmadı. Ancak yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için müdür vekilimizi sınava gönderdim. Zaten yasamıza göre gümrük dairesinden bir uzmanın da sınava katılması zorunlu değildir “ şeklinde konuştu.


Çobanoğlu: “ Sınavda yasal boşluk yok”
Öte yandan Gümrük Dairesi Müdürü Mustafa Çobanoğlu ise dairede ciddi personel eksikliği nedeniyle 12 kişilik münhale çıkıldığını, ardından da diğer dairelerin münhal sayısını tamamlamaması nedeniyle Başbakanlık’tan 7 kişilik ek münhal talebinde bulunduklarını söyledi.
Gümrük memurluğu sınavının bu hafta içerisinde Salı günü yapıldığını ifade eden Çobanoğlu, sınava Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral’ın ‘yüksek tansiyon’ şikayeti ve kendini iyi hissetmemesi nedeniyle katılamayacağını bildirdiğini belirtti.
YENİDÜZEN’e konuşan Çobanoğlu, kendisinin de Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nda daha önceden belirlenmiş bir toplantısı olması nedeniyle sınava katılmadığını ifade etti.
Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral’ın başka bir personeli sınava katılması için görevlendirdiğini de sözlerine ekleyen Çobanoğlu, sınavda herhangi bir yasal boşluk olmadığını belirtti.

Bu haber toplam 3426 defa okunmuştur