1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gümrük çalışanlarından kınama
Gümrük çalışanlarından kınama

Gümrük çalışanlarından kınama

Dağman: “her konunun gümrük çalışanlarına mal edilmeye çalışılmasını kınıyoruz”

A+A-

 

Gümrük Çalışanları Sendikası Başkanı Derviş Dağman, Gümrük ve Rüsumat Dairesi’nin başlıca amacının ithal edilen malın cinsine göre ilgili dairelerden izin aldıktan sonra kendisine beyan edilen malların ithalatını gerçekleştirmek olduğunu kaydetti.

Dağman, yaptığı yazılı açıklamada, İlaç ve Eczacılık Dairesi’nden soğuk zincir olarak takip edilerek taşınması gereken malların, dairedeki sistem ve personelin yetersiz olması sebebiyle denetiminin yapılamadığının basına yansıdığını bildirdi.

Dağman bu tür sıkıntıların giderilmesi için İlaç ve Eczacılık Dairesi memurlarının ithalat anında denetimi yapması gerektiğini belirterek, dairede gereken sistemin kurulması gerektiğini belirtti.

“İnsan sağlığını ilgilendiren bu kadar hassas ve teknik konularda ilgili dairelerin daha hassas davranmasını bekleriz” diyen Dağman her konunun gümrük çalışanlarına mal edilmesini kınadıklarını vurguladı.

Maliye Bakanlığı müfettişlerinin konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını da belirten Dağman, soruşturmanın destekçisi ve sürecin her an takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

(tak)

Bu haber toplam 1237 defa okunmuştur