1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Gülyaz Eco Market Ve Restorant
Gülyaz Eco Market Ve Restorant

Gülyaz Eco Market Ve Restorant

Gülyaz Eco Market Ve Restorant

A+A-

 

Zekai Altan

Uzun yola çıkarsınız. Özellikle hafta sonları bir günlük bir tatil. Ailece yola çıkılır ve konuşulanlardan veya planlananlardan bir konu da “yola çıkalım uygun bir yerde kahvemizi içelim yolda birşeyler bulursak da atıştıralım. Yemeğe de karar veririz.” Genelde böyle olur. Karpaz’a seyahat ederken yol güzergâhı üzerinde küçük restorantlar ve marketler de bulursunuz. Karpaz ana yolu üzerinde Pamuklu köyünde ana yol üzerinde küçük bir mekân hizmete girdi. Henüz restorant olarak hizmete açılmadı. Ancak çok nefis Kıbrıs mutfağı yiyecekler ile ev yapımı ürünler satlılıp tatılmakta. Gülyaz Eko Market.

MEKÂN (RESTORANT)

Mekan yol üzerinde iki katlı. Betonarme ve kemerli bir yapı. İşletmecileri Ali bey ve eşi Ayşe hanım. Ali bey Mehmetçik Belediyesi’nden İdare Amiri görevinden emekli, eşi Ayşe hanım da okul müdürlüğünden emekli. Ayşe hanım çok becerikli ve yetenekli.  Çok yakından tanıdığım kişiler. Ve sonsuza kadar güvendiğim. Ayşe hanım, Kıbrıs mutfağını çok iyi bilen ve sürekli üreten biri. Engin bir bilgi birikimi ve tecrübesi vardır. Ali bey de bağcılık ve tarım üzerine çok başarılı. Şu anda bilgi birikimlerini paylaşıyorlar. Ev yapımı ürettikleri birçok ürünü üretip satışa sunuyorlar. Hem de orijinal diyebileceğimiz ürünler. Köy ürünleri. Genelde aranan ürünler. Tadı ile ve ev yapımı üretimi ile. Bu ürünleri tatmamak bir kayıptır. Bu küçük mekanda bu köy ürünleri yanısıra 4 Nisan’da restorant da hizmete açılıyor. Galatya usulü fırın kebabından ızgara kebap ve hamur işleri, turşular. Kıbrıs macunları ile size lezzetler sunacak. Özellikle geleneksel ve adı ile tadı ile unutulmaya yüz tutmuş meşhur Galatya sulu fırın kebabını burada bulabileceksiniz. Ayrıca burada kısa bir mola ve damak tadınıza uygun yiyecek ve içecekleri de bulabilirsiniz.  Hem tatma şansınız hem de satın alıp eve götürme olanağınız vardır.  Arzuladığınız ve aradığınız köy ürünleri.

BURADA NELER TADILIR

Gülyaz Eco Market’te Kıbrıs’a özgü yiyecekler bulgur köftesi, mantı, el makarnası, şamişi, gullurugya veya derzcullukya ve sigara böreği gibi ürünleri tatabilirsiniz. Şamişinin tadı mükemmel. Yumuşak ve lezzetli. Üzerindeki pudra şekeri ile farklı tat aldı. Bulgur köftesini fazla konuşmak istemem. Kıvamında kızartılmış ve içerisindeki kıymanın da fazla yağlı olmadığını, malzemenin de hak ettiği şekilde kullanıldığını yedikçe anlarsınız. Bazı bulgur köftelerinde bu tadı alamassınız. Kıymanın farklı bir tadı oluşur. Taze de olmaz. Burada farklı. Mantı da tattığım yiyecekler arasında.  Hellimli ve kuru naneli. Özellikle her kepçe mantıdan sonra rendelenmiş hellim ve yeniden mantı ve hellim koyarak hazırlanan bir mantı tabağının tadına doyulmaz. Bunlar burada yiyebileceğiniz tadlar. Bir de ev yapımı köy ürünleri ve taze meyve ve sebzeler. Unutuyordum. Üzüm sucuğu mevsimlik ve taze. Bir de incir sucuğunu tadın. Ayşe hanımın yarattığı tatlardan biri. Pek yaygın olmayan ve bilinmeyen. Ali beyin bahçesinden üretilen ve Ayşe hanımın da yaptığı incir sucuğu. Çok nefis bir tat. Hem de 3-5 batırımlı. Bunu mutlaka tadın. Taze ve günlük. Bunun dışında günlük sebzeler de bulabilirsiniz. Ve de köy ürünleri. Köy ekmeği, kafes, çitlembitli, kara ve beyaz zeytinyağı, incir macunu, limon macunu, reçeller, betmez, hellim, çakızdez, siyah zeytin, domates macunu, patlıcan macunu, ceviz macunu, girdama turşusu ve pastelliler. Tümünü burada bulabilirsiniz. Gülyaz Eco Market’te hem yemek hem de köy ürünü ev yapımı ürünleri tatabilirsiniz. Yolunuz Karpaz’a düşerse mutlaka durun ve bu ürünleri alın ve tadın. Yakın bir gelecekte bu ürünleri bandabuliyam.com sitesinde de bulup sipariş verme şansınız olacaktır.


TEL: 0533 854 08 56-0533 862 67 77
ADRES: KARPAZ PAMUKLU KÖYÜ ANA YOL ÜZERİ-MEHMETÇİK
MAİL: ayse_gulyaz@hotmail.com


ÜRÜNLER
BULGUR KÖFTESİ: 10 ADET 13 TL
SİGARA BÖREĞİ: 20ADET 12 TL
ZEYTİNYAĞI 1 LT: 15 TL
ZEYTİN 1 KG: 10 TL
MANTI: 0,5 KG 12 TL
ŞAMİŞİ: 130 ADET 13 TL
EL MAKARNASI: 0,5 KG 12 TL
KÖFTER: 250 GR 5 TL
ÜZÜM SUCUĞU:  1 KG 25 TL
İNCİR SUCUĞU: SIK İPLİKLİ 1 KG 30 TL

Bu haber toplam 1728 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 204. Sayısı

Adres Kıbrıs 204. Sayısı