1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Gülşah fırtına gibi esiyor
Gülşah fırtına gibi esiyor

Gülşah fırtına gibi esiyor

Yakın Doğu Üniversitesi şu ana kadar oynadığı oyunla en büyük favori olarak gösteriliyor.

A+A-

 

Eren ŞİŞİK

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Hentbol Büyük Kadınlar Ligi’nde ilk devre tamamlandı. Lige son şampiyon unvanıyla başlayan ve rakipleri karşısında oynadığı müthiş oyunla ilk devreyi yenilgisiz lider kapatan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) şu ana kadar oynadığı oyunla en büyük favori olarak gösteriliyor.

4 maçta 52 gol

YDÜ’de takımın etkili oyuncusu Gülşah Öztürk gösterdiği üstün performansla takımına gol anlamında büyük katkı sağladı. Yıldız oyuncu şu ana kadar çıktığı 4 maçta fileleri 52 kez sarsarak maç başına 13 gollük bir ortalama yakaladı. Özellikle kritik anlarda kaydettiği gollerle takımını ateşleyen isim konumunda yer alan başarılı sol oyun kurucu, ligin ilk haftasında oynanan karşılaşmada Levent’e karşı fileleri 15 kez havalandırdı. İkinci haftada oynanan zorlu Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) karşısında savunma anlamında da etkili bir oyun çıkaran Gülşah, kaydettiği 6 golle maçın en skorer oyuncusu oldu ve kritik galibiyette önemli rol oynadı.

Kritik anlarda sahne aldı

Ligin üçüncü haftasında bu kez bir başka şampiyonluk adayı Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) karşısında müthiş bir galibiyet alan YDÜ takımında maçın en skorer oyuncusu yine Gülşah Öztürk oldu. Skorer kimliğinin yanı sıra savunma anlamında da önemli işler yapan ve antrenör Musa Oytun’un en güvendiği isimler arasında yer alan Gülşah bu maçta da fileleri 12 kez sarstı ve takımının farklı galip gelmesini sağladı. İlk devrenin son haftasında Esentepe ile karşılaşan YDÜ bu maçtan da Gülşah’ın skorerliğiyle rahat bir galibiyet elde etti. Yıldız oyuncu Gülşah Öztürk bu maçta da filelere 19 gol gönderdi. YDÜ’de Gülşah’ın yanı sıra; kaleci Çağla Ergin, Emine Doğangün ve Havva Bolat da oynadıkları oyunla takımının 4 maçta 8 puan alarak devreyi lider kapatmasına büyük katkı sağladı.

Bu haber toplam 2205 defa okunmuştur