1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gülle’den halka çağrı: “Sağlıklı beslenin”
Gülle’den halka çağrı: “Sağlıklı beslenin”

Gülle’den halka çağrı: “Sağlıklı beslenin”

Gülle, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Yönetim Kurulu’nu kabul etti

A+A-

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği’nin yeni Yönetim Kurulu’nu kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Gülle kabulde yaptığı konuşmada, sağlıklı ve doğru beslenme konusunda farkındalık yaratabilmek için diyetisyenlere önemli görevler düştüğünü dikkat çeerek, halka şu çağrıyı yaptı: “Sağlıklı beslenin, hareket edin, mutlu yaşayın.”

Diyetisyenler Birliği’nin genç ve dinamik yeni yönetim kurulunu tebrik eden Bakan Gülle, birliğin, sağlıklı ve doğru beslenme konusunda toplumda farkındalık yaratılmasına yönelik daha görünür ve aktif olması gerektiğini söyledi.

Toplumda sağlıklı beslenme alışkanlığının edinilmesine yönelik, sadece Sağlık Bakanlığı’nın değil, Diyetisyenler Birliği’nin de önemli rol üstlenmesi gerektiğini vurgulayan Gülle, bu anlamda Diyetisyenler Birliği’yle işbirliği içerisinde çalışmayı istediklerini söyledi.

SAĞLIKLI VE DOĞRU BESLENMEYE YÖNELİK PROJELER…

“Toplumu, özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi doğru beslenme konusunda eğitmeliyiz. Bunun evlerimizde, okullarda, toplu yaşanan ve yemek yenen mekânlarda, otel ve restoran gibi yerlerde uygulanmasını sağlamalıyız” diyen Gülle, Sağlık Bakanlığı’nın başta Diyetisyenler Birliği olmak üzere diğer ilgili paydaşlarla işbirliği yaparak çeşitli projeleri hayata geçirme yönünde samimi olduğunu belirtti.

“DİYETİSYENLERİN, ÇAĞIN EN BÜYÜK HASTALIĞI KABUL EDİLEN OBEZİTEYLE MÜCADELEDE ROLÜ BÜYÜK”

Diyetisyenlerin, uluslararası meslek sınıflamasında Tıp, Diş Hekimliği, Hemşirelik ve benzeri diğer mesleklerle birlikte sağlık sınıfı içinde çok önemli bir yeri olduğunun altını çizen Gülle, “Çağımızın en büyük rahatsızlıklarının başında obezite ve buna bağlı diyabet, kalp, kanser ve benzeri hastalıklar gelmektedir. İşte, çağın en büyük hastalıklarından biri olan obeziteyle mücadelede diyetisyenlere büyük görev düşüyor” dedi.

“SAĞLIKLI BESLEN, HAREKET ET, MUTLU YAŞA”

Sağlık Bakanlığı’nın, sağlıklı ve doğru beslenme konusunda toplumu eğitip farkındalık yaratmak maksadıyla tüm televizyonlarda yayımlanmak üzere, "Sağlıklı beslen, hareket et, mutlu yaşa" sloganıyla kamu spotu yaptırdığını da anımsatan Gülle, önümüzdeki dönemlerde de benzer çalışmaları hayata geçireceklerini söyledi.

Bakan Gülle’den sonra konuşan Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören de, genç ve çok heyecanlı bir yönetim kurulu oluşturduklarını belirterek, yeni dönemde Sağlık Bakanlığı’nın da desteğiyle güzel projelere imza atmayı istediklerini söyledi.

Ağören, Bakan Gülle’nin pozitif yaklaşımının kendilerini bir o kadar daha motive ettiğini söyleyerek, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Sağlık Bakanlığı’yla iyi ilişkiler içerisinde olacaklarını kaydetti.

(tak) 

Bu haber toplam 1540 defa okunmuştur