1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gülle: Organ Nakli Yasası Tüzüğü hazır
Gülle: Organ Nakli Yasası Tüzüğü hazır

Gülle: Organ Nakli Yasası Tüzüğü hazır

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, “Organ Nakli Yasası” altında hazırlanan tüzüğün tamamlandığını ve Hukuk Dairesi tarafından değerlendirilmesine devam edildiğini; ardından Bakanlar Kurulu’na sunulacağını açıkladı

A+A-

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, “Organ Nakli Yasası” altında hazırlanan tüzüğün tamamlandığını ve Hukuk Dairesi tarafından değerlendirilmesine devam edildiğini; ardından Bakanlar Kurulu’na sunulacağını açıkladı.

Gülle, Dr. Zerrin Akalın başkanlığındaki Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu’nu kabul etti.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Dernek Başkanı Akalın, Bakan Ahmet Gülle’ye bir nezaket ziyareti gerçekleştirip yeni yönetim kurulu üyelerini tanıtmak istediklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de konuşmasına, Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği’nin yeni yönetim kurulunu tebrik ederek başladı.

Gülle, genelde sağlıkla ilgili tüm sivil toplum kuruluşlarıyla, özelde de Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği’yle önümüzdeki dönemlerde de işbirliği ve dayanışma içerisinde çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Sağlık alanında çok önemli bir adım olan Organ Nakli Yasası’na da değinen Bakan Gülle, şöyle konuştu:

“Uzun ve meşakkatli bir çalışma sonucunda geçtiğimiz yıl Organ Nakli Yasası’nı Meclis’ten geçirdik. Bu sağlık alanında önemli bir hamledir. Bu hamleyi tüm paydaşların katkısıyla gerçekleştirdik. Yasanın hayat bulmasıyla ilgili ekiplerimiz, tüzük çalışmasını da süratle yapıp sonuçlandırmıştır. Söz konusu tüzük şu an itibarıyla, Hukuk Dairesi tarafından değerlendiriliyor. Hukuk Dairesi’nden hukuki görüşün geldikten sonra tüzük, Bakanlar Kurulu’na sevk edilecektir.”(tak)

Bu haber toplam 1369 defa okunmuştur