1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Gruplarda sona gelindi
Gruplarda sona gelindi

Gruplarda sona gelindi

Hentbol Genç Kadınlar Ligi’nde grup maçlarında sona gelirken Play-off’a kalan 4 takım belirlendi

A+A-

Eren ŞİŞİK

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Genç Kadınlar Ligi’nde grup maçlarında sona yaklaşıldı. Geçtiğimiz gün oynanan karşılaşmalarda Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) deplasmanda Levent Spor’u 17-12 mağlup ederken, Şahlan Spor Kulübü de Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni (DAÜ) 26-9’luk skorla geçti.

Grup maçlarında sona gelinirken gözler artık play-off müsabakalarına çevrildi. Grup maçlarında ilk 4’ün de yerini garantilemesi sonrası play-off maçlarındaki eşleşmeler de belli oldu. Buna göre grubu lider bitirmeyi daha önceden garantileyen UKÜ, 4.sıradaki Levent Spor ile karşılaşacak. Bu durumda YDÜ ile de Şahlan Spor Kulübü takımları karşı karşıya gelerek finale kalmak için mücadele edecekler. Play-off yarı final ve final karşılaşmaları tek maç oynanacak ve tüm karşılaşmalar Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak.

YDÜ gününde değildi
Ligde lider durumda bulunan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin bay geçtiği haftada YDÜ, deplasmanda Levent Spor’u mağlup ederek ikinci sıradaki yerini korudu. CIU Arena’da oynanan karşılaşmayı 17-12 kazanan YDÜ takımı karşılaşmada iyi bir oyun sergilemese de maçı kazanmasını bildi. Özellikle bulduğu pozisyonları cömertçe harcayarak rakibini umutlandıran YDÜ takımında savunmadaki dirençsizlik dikkat çekti. Rakibine çok pozisyon şansı veren YDÜ savunması, hücum hattında da başarılı olmamasına rağmen bulduğu gollerle maçı kazandı.

Burcu ve Hasret gol yükünü çekti
Rakibine nazaran daha genç bir ekibe sahip olan Levent Spor takımının oyuncuları ise karşılaşmada gösterdikleri performansla gelecek adına umut verdi. Levent takımı özellikle savunmadaki sert oyunlarıyla rakibinin gol oranını düşürdü. YDÜ takımında Burcu Küçük çok fazla etkili olmasa da attığı 8 golle maçın en skorer oyuncusu olurken, Hasret Özbek de kaydettiği 7 golle takımın gol yükünü çekti. YDÜ’nün bir diğer etkili oyuncusu Aysu Manecioğlu da karşılaşmada tutuk bir görüntü çizdi ve bu sezon ilk kez bir maçı gol atamadan tamamladı.

Levent Spor takımında ise gelecek vaat eden hentbolcular arasında gösterilen Melisa Çamlı attığı 4 golle takımının en skorer oyuncusu olurken, Gülem Atay da 3 golle karşılaşmayı noktaladı. Daha önceki maçlarda takımın gol yükünü üstlenen Esra Şahin ise maçı 2 golle tamamladı.

-----------------------------------

Levent 12-17 YDÜ
Yer: CIU Arena
Hakemler: Tolga Kınacı, Ayten Karayusufoğlu
Levent Spor: Sibel Yaşar, Duygu Geyik, Hüsne Cemiloğlu (1), Özlem Atay, Gülem Atay (3), Hayat Atay, Mercan Atay, Vijdan Baysal, Sevilay Seçmen (2), Melisa Çamlı (4), Esra Şahin (2), Arzu Baysal, Beyza Demircioğlu
YDÜ: Özlem Balabanbaş, Sibel Haraç, Dilem Soygur, Dilek Kırar, Seren İnancı, İrem Çeler, Hicran Demir (1), Damla Aközlüer (1), Aysu Manecioğlu, Hasret Özbek (7), Ayşe Hızlıer, Yasmin Salahi, Beyzanur Taşkın, Burcu Küçük (8)

----------------------------------

Bu haber toplam 1557 defa okunmuştur