1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3.  ‘GREV KIRICILIĞI YÜZ KARASIDIR’
 ‘GREV KIRICILIĞI YÜZ KARASIDIR’

 ‘GREV KIRICILIĞI YÜZ KARASIDIR’

TIP-İŞ Başkanı Dr. Sıla Usar’dan Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı’na

A+A-

TIP-İŞ Başkanı Sıla Usar İncirli, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası’nın (TIP-İŞ) sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile hem Sağlık Bakanı’nı, hem de Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı’nı ‘daha akıldı, uzlaşıcı ve gerginlikten uzak’ açıklamalar yapmaya davet etti.

Sağlık Bakanı’nın, ‘Sendikanın istediği her şeyi kabul ediyoruz ama bizimle görüşmeye gelmiyorlar’ dediğini ileten TIP-İŞ Başkanı Dr. Sıla Usar İncirli, bunun doğru olmadığını belirtti, “Sayın Bakanı bu tür dezenformatif bilgiler vermeme konusunda uyarırım ve onu doğruları söylemeye davet ederim” şeklinde konuştu.

Dr. Sıla Usar İncirli, Sağlık Bakanlığı ile Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin ‘B PLANI’nı da değerlendirdi, Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı’na ‘GREV KIRICILIĞI YÜZ KARASIDIR’ mesajı iletti.

TIP-İŞ Başkanı Dr. Sıla Usar İncirli, Sağlık Bakanlığı ile Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin ‘B PLANI’nı da değerlendirdi, Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı’na ‘GREV KIRICILIĞI YÜZ KARASIDIR’ mesajı iletti.

TIP-İŞ Başkanı Sıla Usar İncirli, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası’nın (TIP-İŞ) sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile hem Sağlık Bakanı’nı, hem de Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı’nı ‘daha akıldı, uzlaşıcı ve gerginlikten uzak’ açıklamalar yapmaya davet etti.

“Döner Sermaye Yasas henüz yasallaşmış değil ve bu yıl içinde mutlaka yasallaşması gerekir, Sayın Bakan’dan talebimiz budur”

TIP-İŞ Başkanı Sıla Usar İncirli’nün açıklaması şöyle:

“Sayın Bakan zaman sorunumuz var diyor ama zaman yıllardır geçti. 2011 yılında Anayasa Mahkemesi alınmasının üzerinden de yıllar geçti, Şubat ayında Mandamus Davası bittikten sonra da aylar geçti ama halen daha Sayın Bakanın yapmayı söz verdiği çalışmalar henüz tamamlanmadı.

Bunlardan bir tanesi Döner Sermaye Yasasıdır, henüz yasallaşmış değil ve bu yıl içinde mutlaka yasallaşması gerekir, Sayın Bakan’dan talebimiz budur. Sayın Bakan Hükümeti ile birlikte Döner Sermaye Yasası’nın yasallaşmasını bu yıl içinde sağlamak zorundadır.”

“Bordrolarımız ortadadır, halen arkadaşlarımız 4 bin liralara çalışmaya devam etmektedir”

“Sayın Bakan diyor ki ‘Kendilerini %50 artış yaptık, sendikalar yine de eyleme geçti’… Bu da doğru değildir. Şu anda bir By-Pass ameliyatı yapan bir Kalp Damar Cerrahi, bir beyin tümörü ameliyatı yapan bir Beyin Cerrrahı’nın maaşı 4 bin 200 liradır hala daha. Henüz hekimlerin maaşlarına, üstelik de bu Sayın Bakan’ın önerisiydi, bizim sendika olarak yeterli bulduğumuz bir iyileştirme değildi ama kendinin önerdiği iyileştirmeyi bile henüz Sayın Bakan yasallaştırmış değildir. Dolayısıyla kamuoyuna çıkıp da ‘Biz hekimlere özlük haklarını verdik, maaşlarını iyileştirdik’ demeyiniz. Bordrolarımız ortadadır, halen arkadaşlarımız 4 bin liralara çalışmaya devam etmektedir”.

“Mutlaka Sayın Bakanın yapacaklarını takvimlendirerek kamuoyuna duyurmasını istiyoruz”

“Biz artık Sayın Bakandan söz, vaat duymak istemiyoruz. Zaman çoktan doldu ama biz sabırlıyız, hekimler sabırlı insanlardır ama sabrımız da tükenmiş durumdadır. Sayın Bakanın yapacaklarını ‘yaptık’ diye duymaya ihtiyacı vardır bu kitlenin. O yüzden mutlaka Sayın Bakanın yapacaklarını takvimlendirerek kamuoyuna duyurmasını istiyoruz. Biz artık vaatler ve sözler zamanını çoktan geçtik.

“Bir sözüm de Serbest Çalışan Hekimler Birliği Derneği Başkanı’na var. Grev kırıcılığı yüz karası bir şeydir”

“Bir sözüm de Serbest Çalışan Hekimler Birliği Derneği Başkanı’na var. Grev kırıcılığı yüz karası bir şeydir. Bizim verdiğimiz emek mücadelesidir ve hekimlik onuru için verdiğimiz bir mücadeledir. Bu mücadelede Serbest Çalışan Hekim arkadaşlarımızın da onuru içindir, kamuda çalışan arkadaşlarımızın da mesleki onuru içindir. Ben bugün kamuda çalışıyorum, yarın özelde olabilirim veya özelde çalışan bir arkadaşımız yarın kamuda hekim olabilir. Bu topyekûn hekimlerin tümünün emeği ile ilgili bir mücadeledir. Biz serbest çalışan hekim arkadaşlarımızdan, verdiğimiz bu onur ve emek mücadelesine destek talep ediyoruz.

Serbest Çalışan Hekimler Birliği Dernek Başkanı’nın da çıkıp da bu şekilde açıklama yapmasını şiddetle kınıyoruz. Sağlık Bakanı ve Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı özel hastanelerden hizmet alarak bizim yapmadığımız hizmetin alınması sağlayacaklarını söylüyorlar.

“Yaşam Hastanesi kabul etmedi…”

“Bu demokratik teamüle aykırı bir durumdur, grev kırıcılığıdır, kabul edilmesi mümkün olan bir şey değildir. Buradan Yaşam Hastanesi Başhekimi Türker Ozankaya’ya çok teşekkür etmek istiyorum. Tam bir etik ve deontolojik tutum içerisinde bu teklifi yerine getirmeyeceklerini söylediler.

Biz bu emekleri, bu mücadeleyi, bu ülkedeki sağlık alanındaki hizmetlerin çökmemesi için veriyoruz. Çünkü sağlık çökerse bu enkazın altında halk kalacak, bu enkazın altında hekimlerin tümü kalacak ama bu enkazın en altında da siyasiler kalacak. O nedenle bu vakitten sonra Sayın Bakanı da, Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı’nı da daha akılcı ve daha uzlaşıcı, daha gerginlikten uzak açıklamalar yapmaya davet ediyorum.”

 

Bu haber toplam 5961 defa okunmuştur
İlgili Haberler