1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Greco Burnu açıklarında toplam 20 mülteci kurtarıldı
Greco Burnu açıklarında toplam 20 mülteci kurtarıldı

Greco Burnu açıklarında toplam 20 mülteci kurtarıldı

Kıbrıs’ın güney batı kıyısında, Greco Burnu’nun 40 deniz mili açıklarında kaptansız bir teknede bulunan 10 erkek, 2 kadın, 8 çocuk toplam 20 Suriyeli mülteci kurtarıldı.

A+A-

Kıbrıs’ın güney batı kıyısında, Greco Burnu’nun 40 deniz mili açıklarında kaptansız bir teknede bulunan 10 erkek, 2 kadın, 8 çocuk toplam 20 Suriyeli mülteci kurtarıldı.
Kıbrıs Savunma Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında “Dün sabah saat 09.32 civarında, Larnaka Arama Kurtarma Merkezinin ticari bir gemiden Greco Burnu açıklarında küçük bir teknede çok sayıda insan bulunduğuna dair acil tehlike alarmı aldığı” belirtildi.
Arama Kurtarma Merkezi hemen Ulusal Arama Kurtarma Planı “NEARHOS”u harekete geçirerek Liman ve Deniz Polisine ait gemileri bölgeye gönderdi ve aynı anda polise ait helikopterleri ve Sağlık Bakanlığı personelini hazır hale getirdi.
Kurtarma çalışmaları öğle saat 12 civarında tamamlandı ve 20 mülteci öğleden sonra saat dört civarında güvenli bir şekilde Larnaka Limanına ulaştı.
Polisten alınan bilgiye göre Suriyeli olan göçmenler Lübnan’dan bir GPS ve şişme bot satın aldı. Her göçmen bota girmek için kişi başına 1000 avro ödeyerek 5 Ekim gecesi Lübnan’dan Kıbrıs’a gelmek için harekete geçti.
Göçmenlerin Kıbrıs’ta sığınma başvurusunda bulunmaları bekleniyor ve Polis tarafından yapılan araştırmaların tamamlanmasından sonra Kokkonotrimithia’da bulunan Mülteci kampına götürülmeleri bekleniyor.  


Kıbrıs’ın güney batı kıyısında, Greco Burnu’nun 40 deniz mili açıklarında bir teknede bulunan 21 mülteci için kurtarma operasyonu düzenleniyor.
Kıbrıs Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Ortak Kurtarma Koordinasyon Merkezi (JRCC), bir ticari gemiden, Greco Burnu’nun güneyinde seyreden küçük bir teknede çok sayıda kişinin bulunduğuna ilişkin yerel saatle 09.32’de (GMT 06.32) bir imdat çağrısı aldı.
‘Nearchos’ ulusal kurtarma planını devreye koyan JRCC, bölgeye bir Polis Sahil Koruma gemisi gönderdi. Kıbrıslı Rum Polis Hava Birimi’nden bir helikopter ve Sağlık Bakanlığı’ndan bir grup sağlık çalışanı da alarma geçirildi.
Kurtarma operasyonu devam ediyor.

Polisten alınan ilk bilgilere göre, içinde 10 erkek, 2 kadın ve 9 çocuk bulunan teknenin Larnaka limanına çekilmesi bekleniyor.

 

 

Bu haber toplam 2293 defa okunmuştur
Etiketler :