1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gözler ‘Siyasal Partiler Yasası’nda
Gözler ‘Siyasal Partiler Yasası’nda

Gözler ‘Siyasal Partiler Yasası’nda

‘Uzlaşı’ ile başlayan, ardından Ulusal Birlik Partisi’nin ‘Transferlerde devlet katkısı’ ile ilgili düzenlemelere ilişkin ‘sıkıntılıları’ ortaya çıkan önemli yasanın komite çalışması sürüyor…

A+A-

Meltem SONAY

Milletvekili transferini zorlaştıracak düzenlemeler içeren Siyasal Partiler Yasası’nı görüşüne AD-HOC Komite, Salı günü yeniden toplanıyor.
Gözler, ‘Uzlaşı’ ile başladığı açıklanan, ardından Ulusal Birlik Partisi’nin ‘Transferlerde devlet katkısı’ ile ilgili düzenlemelere ilişkin ‘sıkıntılıları’ ortaya çıkan önemli yasanın komite toplantısında.

UBP ‘sıkıntılı’
Siyasi Partiler Yasası’nda ‘partilerin vekil sayısı bağlamında aldığı devlet katkısı’ konusunda sıkıntı yaşanıyor. Yasa önerisinde ‘bir milletvekilinin mensubu olduğu siyasi partiden başka bir partiye transfer olması durumunda, istifa ettiği partiye verilecek devlet katkısında değişiklik yapılmaması, katkının eski partisine verilmesi’ ile ilgili düzenleme partiler arasında görüş ayrılığına neden oldu.
Yenidüzen’e konuşan ve komitede milletvekili katkı payı ilgili bazı sıkıntılar yaşandığını belirten UBP Milletvekili Ersan Saner, ‘kimlerin doğal üye olup, olmayacağı’ ile ilgili de sıkıntıların yaşandığını da kaydetmişti.

CTP, TDP- DP tamam!
Komitedeki öneriye CTP-BG ile birlikte DP-UG ve TDP’nin ‘olumlu’  yaklaştığı, UBP’nin ise konuyu ‘parti içi değerlendirmeye’ götürmek istediği öğrenilmişti.
Öte yandan geçtiğimiz hafta Yenidüzen’e konuşan DP-UG milletvekili Dr. Mustafa Arabacıoğlu, komitede görüşülen Siyasi Partiler Yasası ile ilgili UBP’nin  ‘zamana oynadığını’ söyleyerek, parti milletvekillerinin söz konusu yasası ilk kez duymuş gibi davrandıklarını ifade etmişti.
Bununla birlikte TDP milletvekili Dr. Mehmet Çakıcı ise, parti katkılarının daha adil olması ilgili bazı noktaların konuşulduğunu belirterek, bu konuların partiler tarafından kendi içinde değerlendirileceğini aktarmıştı.

71 maddenin 44’ü ‘oybirliği’ ile…
Komitenin bugüne kadar yaptığı çalışmalarda, 71 maddelik yasa önerisinin 44 maddesi  ‘oybirliği’ ile geçmişti.

Bu haber toplam 2698 defa okunmuştur