1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. “Gözler kararın iptalinde”
“Gözler kararın iptalinde”

“Gözler kararın iptalinde”

Halkın Partisi Genel Sekreteri Yenal Senin, hükümette yaşanan sıkıntıları değerlendirdi

A+A-

Serdar Denktaş’ın oğluna kiralanan arazinin iptaline ilişkin beklenti içerisinde olduklarını ifade eden Halkın Partisi Genel Sekreteri Yenal Senin, geri adım atılmaması durumunda partinin süreçle ilgili seyrin kararına parti meclisi ile görüşerek hareket edeceklerini kaydetti.  

Senin, tüm gözlerin arazinin iptaline ilişkin Bakanlar Kurulu toplantısından çıkacak olan kararda olduğunu belirtti.

BRT’de Birinci Boyut isimli programda Pembe Paşaoğulları’nın sorularını yanıtlayan Halkın Partisi Genel Sekreteri Yenal Senin, hükümette yaşanan sıkıntılara dair açıklamalarda bulundu. Senin, partinin konuyla ilgili duruşunu anlattı.

Hafta sonu gerçekleştirilen çalıştayda parti üyeleriyle birlikte hükümet değerlendirmelerinde de bulunduklarını ifade eden Senin, önemli bir gelişme yaşanması durumunda parti meclisinin yeniden toplanabileceğine değindi. Senin, “Hem partilinin hem de halkın gözü bakanlar kuruluna çevrildi, bekleyip göreceğiz. Bu süreçte ülke açısında neyin iyi olduğuna yine partimiz karar verecek. İcraat yapamaz noktaya gelirsek dört parti yeniden oturup konuşuruz. Gitmediğini görürsek oturup söyleyebiliriz. Ekonomik krizin üzerine gelen bu konu yanında yeniden döviz krizi gelmesi bekleniyor, umarız olmaz. Hükümetteki pozisyonumuzu sorgulayacak olan bu geri adımla ilgili bekleyiştir.”  dedi.

“Bize oy veren kitlenin de hassasiyetlerini dile getirmek benim görevimdir”

Birinci Boyut Programına konuk olan Senin, partiye oy veren bireylerin konuya ilişkin hassasiyeti olduğuna değinerek, olayların Bakanlar Kurulu dışında gelişmesine tepki gösterdi.

Senin; “Biz temiz siyaset anlayışıyla gündeme geldiğimizde bu dörtlü koalisyona, bize gönül veren insanların tek bir amacı vardı, bu toplumu dönüştürmenin, iyiye yönlendirmenin gerekliliğini yapalım, yanlış bir adım atmayalım. Bahsi geçen olayla ilgili, partimiz daha meclis dışı muhalefet yaptığında da buna benzer olaylarda birkaç eylem yapmıştı. Bu konu biz hükümetteyken gündeme geliyorsa biz bu tarz olaylara yine karşıysak ve tüm bunlar Bakanlar Kurulu dışında gelişiyorsa evet benim partim, üyelerim ve bu anlayışa bize oy veren kitlenin de hassasiyetlerini dile getirmek benim görevimdir. Bu hassasiyet vardır ve kamuoyuna duyurulmuştur.” dedi.  

“Konu arar ara gündeme geldi, reddettik”

Serdar Denktaş’ın “Konu halen Bakanlar Kurulu’nun gündemindedir” ifadesini de değerlendiren Senin, konunun ara ara gündeme geldiği ve HP tarafından reddedildiğini belirterek, “Konunun gündem dosyaları arasında durması, reddedilmediği mantığına girmez çünkü biz pozisyonumuzu ortaya koyduk, karşı olduğumuzu söyledik.” dedi.

 “Biz bunun iptalini istiyoruz. Hukukidir ama etik değildir anlayışı bizim için ters bir anlayıştır. Hak eza diğer partiler için de geçmiş dönemde gündeme geldiğinde geri adım atmayacaklarını deklare edip not etiller. Bakalar Kurulu sonrası neler olacağını göreceğiz.”

“İptalini bekliyoruz”

Senin: “Bugün Bakanlar Kurlu vardı, parti başkanımız da açıklama yaptı, biz bunun iptalini istiyoruz. Kendi dönemimizde bu tip icraatlarda yer almayacağımızı belirtmiş, altında imzamız olmayacak demiştik. Bunu tutarlılıkla devam ettiriyoruz. Hukukidir ama etik değildir anlayışı bizim için ters bir anlayıştır. Hak eza diğer partiler için de geçmiş dönemde gündeme geldiğinde geri adım atmayacaklarını deklare edip not etiller. Bakalar Kurulu sonrası neler olacağını göreceğiz. Son kararı parti meclisimiz verecek. İptal olması temennimiz çok yüksektir, iptal olmaması durumunda ne olacağını konuşmak şimdi olmaz, buna parti meclisimizde her bir bireyin düşüncesini alarak karar vermek doğru olacaktır.

Bu olayı yeni öğrendik, olay 3,4 ay önce gelişmiş, bu da bizde güven sorunu yarattı, o yüzden geçmişe yönelik talepte bulunduk. Ortaya neler çıkacağını beklemedeyiz, göreceğiz. Bakanlık bünyesindeki olayı öğrenemememiz çok kolay değil. Bu olay bizlere haber verilmeliydi, verilseydi de dere onay vermezdik. İptalini bekliyoruz. Bu devrin iptal edileceği beklentisi üzerindeyiz.

Hükümette olan partilerin birinci dereceden akrabalarının ihaleye girmemesine yönelik madde konuşulmuş, biz buna onay vermiştik. Dört parti başkanı bu konuda ortak karar alamamıştı.”

“Söz ettiğimiz çoğu dönüşümü gerçekleştirdik”

“HP’nin söylediklerini yapmaması gibi bir duruma karşıyız. Söz ettiğimiz çoğu dönüşümü gerçekleştirdik, birçoğunun da hazırlıklarını tamamladık.” diyen Senin, partinin bazı çalışmalarını örnek gösterdi. Belediyeler reformu, vatandaşlık ve bunun gibi konulardaki çalışmalardan söz ederek, kamuoyunda yaptıkları araştırmada oy oranlarını hala koruduklarını söz etti.

“Geçmiş bizi bağlamaz”

Konuşmasında ara ara Serdar Denktaş’ın bazı ifadelerini de eleştiren Senin, “Bizden beklenti, yanlışa yanlış demektir, bu bağlamda var olabiliriz. Dünden beridir telefonlar alıyoruz, bu gibi şeyleri kabul edemeyiz, geri adım atılmasını bekliyoruz. Üniversite kurulmasına karşı değiliz ama bazı şeyleri açıkça ortaya koymak gerek. Bir ihaleye çıkılır, birçok kişi katılır, hem devlet hem kamu kazanır, her şey şeffaf olur ama iş bu boyutta değilse, iki yıldır bu konu kamu gündemine geliyorsa ve partiler de tepkisini koyuyorsa kabul eldir bir şey değildir. Serdar Denktaş’ın kendinden önceki bakanlar var olduğunu söylediği yetkiyi kullanabilir, o dönemde biz yoktuk, bu hükümet yoktu, ama şimdi biz varız.  Bu hükümet kurulurken toplum en adil ve en şeffaf olan yönetimi istiyordu, biz bunu vaat ettik. Geçmiş bizi bağlamaz.” ifadelerini kullandı.

“Felsefemize aykırı bir durumu görüyorsak ve bunda geri adım atılmıyorsa ille de bunu devam ettireceğiz yönünde kararımız yoktur. Oturur parti meclisinde bunu tartışır, karara bağlar ve duyururuz.”

“İlle de bunu devam ettireceğiz yönünde kararımız yoktur”

“Bu konu umarım büyümez, hükümetin bozulmasına kadar gitmez, her şarta hazır mısınız?” sorusuna “Göreceğiz” yanıtını veren Senin, cevabında şu ifadelere yer verdi:

“Felsefemize aykırı bir durumu görüyorsak ve bunda geri adım atılmıyorsa ille de bunu devam ettireceğiz yönünde kararımız yoktur. Oturur parti meclisinde bunu tartışır, karara bağlar ve duyururuz.”

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 2664 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler