1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Gözler Eide'nin sunacağı raporda
Gözler Eide'nin sunacağı raporda

Gözler Eide'nin sunacağı raporda

Eide’nin, Crans-Montana’daki Kıbrıs Konferansı esas olmak üzere Kıbrıs sorununa çözüm bulma müzakere sürecine ilişkin raporunu önümüzdeki günlerde ya da haftalar içerisinde sunması bekleniyor.

A+A-

 BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin, Crans-Montana’daki Kıbrıs Konferansı esas olmak üzere Kıbrıs sorununa çözüm bulma müzakere sürecine ilişkin raporunu önümüzdeki günlerde ya da haftalar içerisinde sunması bekleniyor.

Haravgi gazetesi, “Eide Raporunu Eylül’de Teslim Edecek-AKEL Genel Sekreteri: Çözümden Uzaklaşıyoruz” başlıklı haberinde, New York’taki ASTRA muhabirinin elde ettiği bilgilere dayanarak, Eide’nin, Kıbrıs sorunundaki müzakere süreciyle alakalı tüm olguları içeren raporunu ileriki günlerde veya haftalarda teslim edeceğini yazdı.

Gazete, söz konusu raporun BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e sunulması ve Guterres’in de kendi toplama ve çıkarmalarını yaptıktan sonra bütünlüklü bir raporun Güvenlik Konseyi üyelerine dağıtılmasının beklendiğini kaydetti. Raporun ne zaman verilip, yayınlanacağının ise kesin olmadığı belirtildi.

Habere göre, diplomatik kaynaklar, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı ve garantör üç ülkenin dışişleri bakanlarıyla alışılagelmiş ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştireceği Eylül ayının ikinci yarısına kadar bekleyeceği görüşünde.

 

Bu haber toplam 2301 defa okunmuştur