1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gözler Başsavcılıkta
Gözler Başsavcılıkta

Gözler Başsavcılıkta

Bakanlar Kurulu’nun, Kamu Sağlığı (Defin ve Mezardan Çıkarma) Yasası’nın verdiği yetkiyle, Geçitkale Mezarlığı’ndaki Mezarın Açılması ve Tekrar Defnedilmesine ilişkin Emirname’yi yayınlamasının ardından gözler Başsavcılığa çevrildi.

A+A-

Meltem SONAY
Bakanlar Kurulu’nun, Kamu Sağlığı (Defin ve Mezardan Çıkarma) Yasası’nın verdiği yetkiyle, Geçitkale Mezarlığı’ndaki Mezarın Açılması ve Tekrar Defnedilmesine ilişkin Emirname’yi yayınlamasının ardından gözler Başsavcılığa çevrildi.

“Mağusa’daki savcılığa bilgi verildi”
Başsavcı Yardımcısı Muavini Mahmut Atakara, İçişleri Bakanlığı’ndan ‘Geçitkale Mezarlığı’ndaki Mezarın Açılması ve Tekrar Defnedilmesine ilişkin Emirname’yle ilgili yazının Başsavcılığa iletilmesinin ardından, bölge Mağusa Kazası’na bağlı olduğu için Mağusa Bölgesi’ndeki savcılığında bilgi verildiğini belirtti.

“Organize ediliyor”
Başsavcı Yardımcısı Muavini Mahmut Atakara, Emirnameye göre, mezarın savcılık, polis, belediye yetkilileri, mezarlık sorumluları, sağlık ekibi ve bir din adamı nezaretinde açılması gerektiğini işaret ederek, işlem için gerekli organizasyonun yapılmaya çalışıldığını ifade etti.
Henüz net bir tarih belirlenmediğini kaydeden Başsavcı Yardımcısı Muavini Mahmut Atakara, önümüzdeki hafta içerisinde tarihin de netleşebileceğini belirtti.

İddia neydi?

‘Başkan Buhara mezar açtırdı’ iddiası
Geçitkale Belediye Başkanı Kıvanç Buhara’nın, o dönemde “Diş Hekimliği” eğitimi gören oğlu için, belediye işçisi üç kişiye, bir mezar açtırıp mezardan kafatası aldığının iddia edilmişti. 2011 yılında yaşandığı söylenen olayı yaşayan görgü tanıkları konuşmuş polis konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı. 
Mezarı alarak kafatasını aldığını iddia eden belediye işçilerinden Sonuç Kunna, gazetemize ulaşarak, yaşananları sindiremediğini ve olayı tüm kamuoyu ile paylaşmak istediğini belirtmiş ve yaşadıklarını paylaşmıştı.
“Kafatasını kendi elimle Kıvanç Buhara’ya verdim” diyen Kunna’nın ürperten iddiaları kamuoyunda şok etkisi yaratmıştı. 
Olayın basına yansımasının ardından ise mezarda yatan kişinin ailesi de bir açıklamada bulunarak, gerekenin yapılmasını ve olayla ilgili suçluların derhal yargıya taşınması talebinde bulunmuştu.

Mezar açılacak… İnceleme ve tespit…
Emirname, Geçitkale Mezarlığı’ndaki mezarın belediye çalışanları tarafından, mezarlıkta bulunan ve kime ait olduğu tespit edilemeyen bir mezarı, dozer ile açtıktan sonra, mezardaki insan iskeletinin kafatasının alınmış olduğuna dair yapılan şikayetin incelenmesi ve tespit yapılması için mezarın açılması ve yeniden defin işlemlerine ilişkin kuralları düzenlemek amacıyla hazırlandı.

Bu haber toplam 2172 defa okunmuştur
Etiketler : ,