1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Gözeneli’nin yerine Durur
 Gözeneli’nin yerine Durur

Gözeneli’nin yerine Durur

TKBL’de mücadele edecek olan YDÜ’de antrenör değişikliği olacağı iddia edildi

A+A-

 

Eren ŞİŞİK

Bu sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL)’nde mücadele edecek olan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ)’nin  takımı 1.Lig’e taşıyan koçu İlker Gözeneli’nin yerine şu an Orduspor’u çalıştıran Alper Durur’a emanet edeceği iddia edildi.

Söz konusu değişimin yaşanması halinde Lefkoşa temsilcisinin Gözeneli’yi TKBL’de mücadele edecek kadın takımında Sportif Koordinatörlük görevine getireceği konuşuluyor. Tecrübeli çalıştırıcı ile ilişkilerini iyi tutan YDÜ ayrıca Gözeneli’yi bu sezon TKB2L’de mücadele edecek olan Girne Üniversitesi’nin başına getirmeyi de planlıyor.

YDÜ’de bazı değişikliklerin de yaşanacağı iddia edilirken TKBL’de hukuki bir sorun yaşanmaması amacı ile, “Yakın Doğu Üniversitesi” adıyla Türkiye’de yeni bir kulüp kurmayı ve maçlarını Kıbrıs’ta oynanmayı planlandığı ifade edildi. Ayrıca yeni kurulacak kulübün Mersin’de konumlanması bekleniyor.

Aslı ve Tuğçe’nin eski antrenörü
Adı YDÜ ile anılan Orduspor’un başantrenörü Alper Durur’un mor beyazlılarla sözleşmesinin devam etmesi ise kafalarda soru işareti bıraktı. Alper Durur ayrıca şu an YDÜ forması giyen takım kaptanı Aslı Sevinç ve Tuğçe İnöntepe’nin de eski antrenörü. Kariyerinde önemli başarıları bulunan Durur, 1989 yılından beridir basketbol antrenörlüğü yapıyor. A takım seviyesinde Orduspor’un yanı sıra, İstanbul Üniversitesi ve Güre Spor’da da koçluk yapan Durur, 1996-2000 yılları arasında Galatasaray’da yardımcı antenörlük görevi yapmıştı.

Genç Milli takımın koçu
Durur’un kariyerinde: 1 kez Türkiye Ligi 4'üncülüğü, 4 kez Türkiye Ligi Play-off Çeyrek Finali, 1 kez Türkiye Ligi Play-off Yarı Finali, 2 kez Türkiye Kupası Çeyrek Finali, 1 kez Türkiye Kupası Yarı Finali, 2 kez Türkiye Ligi All Star Yabancılar Karması Antrenörü, 3 kez Kadınlar 2. Ligi'nden 1. Lige terfi, Altyapılar 6 kez Gençler Türkiye Şampiyonu, 3 kez Yıldızlar Türkiye Şampiyonluğu gibi başarılar var. Durur ayrıca Genç Milli Takım seviyesinde de antrenörlük yaptı. Tecrübeli çalıştırıcı halen Genç Kadın Milli Takımı’nda başantenör olarak görev yapıyor.

Bu haber toplam 1645 defa okunmuştur