1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. GÖZ GÖRE GÖRE YASADIŞI!
GÖZ GÖRE GÖRE  YASADIŞI!

GÖZ GÖRE GÖRE YASADIŞI!

UBP-DP Azınlık Hükümeti’nin Bakanlar Kurulu kararları ile yürürlüğe koyduğu birçok uygulama toplumda infiale neden oluyor, mahkeme kararları UYGULANMIYOR, yasa dışı uygulamalar devam ediyor

A+A-

Ayşe GÜLER

UBP-DP Azınlık Hükümeti’nin Bakanlar Kurulu kararları ile yürürlüğe koyduğu birçok uygulama toplumda infiale neden oluyor, mahkeme kararları UYGULANMIYOR, yasa dışı uygulamalar devam ediyor.

Resmi Gazete’de yayımlanan birçok kararda İyi İdare Yasası’na uyulmadığı, göz göre göre HUKUK DIŞI uygulamalara imza atıldığı dikkat çekiyor.

Salamis Sit Alanı’na imar izni!

Salamis Sit Alanı’ndaki ‘ikinci derece’ içerisindeki bazı parseller, ‘üçüncü dereceye’ aktarılarak, bölge imara açıldı.
Anıtlar Yüksek Kurulu’nda alınan karar ile eskiden ‘tarımsal arazi’ olarak kullanılan parsellerin bazılarında inşaat çalışması başlamış olacak.
Karar, 4 Mayıs tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Çıkarma Plajı’nda Meclis devre dışı kalmıştı!

Vakıflar İdaresi’nde ait Alsancak sınırları içerisindeki 19 dönümlük arazinin Altınbaş Holding kuruluşlarından Kennedy Trading Ltd’ye MECLİS’İ DEVRE DIŞI bırakarak, 30 yıllığına kiralanması tartışma yaratmıştı.
Daha önce de Escape olarak bilinen, Çıkarma Plajı’nın da içinde bulunduğu arazinin 49 yıllığına kiralanması gündeme gelmiş, Bakanlar Kurulu onayı ile hazırlanan karar tasarısı onay için Meclis’e gönderilmiş ancak geri çekilmişti.
Alınan karar kamuoyunda ciddi tepkiye neden olmuş, Meclis’te de tartışmalara yol açmıştı.
Gelen tepkiler sonrasında kararın son Bakanlar Kurulu’nda geri alındığı konuşulmuş, ancak bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmamıştı.

Mühürleme ve yıkım kararı uygulanmıyor!

Öte yandan Anıtlar Yüksek Kurulu’nun MÜHÜRLENMESİ yönünde karar almış olmasına rağmen Katherina Kornaro Evi’nde halen inşaat devam ediyor.
Öte yandan yine aynı Kurul tarafından Salamis’teki izinsiz eklentilerinin yıkılmasına yönelik karar uygulanmıyor.

 

VARAN 1: Salamis Sit Alanı’nda ‘ikinci derece’ içerisindeki bazı parseller, üçüncü dereceye aktarıldı, bölge imara açıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda ‘GEREKÇELİ’ KARAR YOK, HUKUKA AYKIRI!

VARAN 2: Anıtlar Yüksek Kurulu’nun MÜHÜRLENMESİ yönünde karar aldığı Katherina Kornaro Evi’nde HALEN İNŞAAT DEVAM EDİYOR.

VARAN 3: Yine aynı Kurul tarafından Salamis’teki izinsiz eklentilerinin yıkılması için üretilen karar UYGULANMIYOR.

VARAN 4: Bedi’s piknik alanının özel bir firmaya kiralanması, Yüksek İdare Mahkemesi’ne taşındı. Kiralanmayla ilgili ara emri kararı alınarak, bölgedeki faaliyetler durduruldu ancak mahkeme kararına rağmen BÖLGEDEKİ FAALİYET SÜRÜYOR

VARAN 5: Vakıflar İdaresi’nde ait Alsancak sınırları içerisindeki 19 dönümlük arazinin Altınbaş Holding kuruluşlarından Kennedy Trading Ltd’ye MECLİS’İ DEVRE DIŞI bırakarak, 30 yıllığına kiralanması ile ilgili tartışmalar halen sürüyor. Kararın geri alınacağı konuşuluyor ancak resmi bir açıklama yok.

VARAN 6: Lapta-Karşıyaka’da bulunan Gorno Tepesi’nin belediyeye kiralanarak,  bölgeye teleferik kurulması kararlaştırıldı. Bakanlar Kurulu kararında Lapta’da olan parseller Karşıyaka’daymış gibi geçirildi. Tapu ve Kadastro Dairesi’nde alınan orijinal yer haritasında parsel numarası yazmazken, Şehir Planlama Dairesi’ne sunulan haritaya sonradan PARSEL NUMARASI EKLENDİ, sahtecilik yapıldı.

 

 

BEDİ’S piknik alanına ara emri alındı, faaliyetler sürdü

Öte yandan Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği, Bedi’s piknik alanının özel bir firmaya kiralanmasını yargıya taşıdı.
Ara emri talebiyle Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvuran dernek, yapılan duruşmalar sonucunda kiralanmayla ilgili ara emri kararı aldı.
Mahkeme kararıyla bölgede faaliyetlerin durdurulsa da işlemler sürdü.
Kamuoyunda tepkiye neden olan bu durum sonrasında Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, sözleşmenin fes edildiğini dün Meclis kürsüsünden açıkladı.

Gorno Tepesi de davalık : Lapta’da olan parseller Karşıyaka’daymış gibi geçirildi…

Öte yandan Lapta-Karşıyaka’da bulunan Gorno Tepesi’nin belediyeye kiralanarak,  bölgeye teleferik kurulması kararlaştırıldı. Bakanlar Kurulu kararında Lapta’da olan parseller Karşıyaka’daymış gibi geçirildi. Tapu ve Kadastro Dairesi’nde alınan orijinal yer haritasında parsel numarası yazmazken, Şehir Planlama Dairesi’ne sunulan haritaya sonradan parsel numarası eklenerek sahte davranışta bulunuldu. Konu halen YİM’in gündeminde…
Dava, 10 Mayıs’ta görüşülecek.

 

 

 

Bu haber toplam 3695 defa okunmuştur
İlgili Haberler