1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. GÖRÜŞME SONUÇSUZ KALDI EYLEME DEVAM
GÖRÜŞME SONUÇSUZ KALDI EYLEME DEVAM

GÖRÜŞME SONUÇSUZ KALDI EYLEME DEVAM

Tarım Bakanlığı'nda gerçekleştirilen görüşmeden uzlaşı çıkmadı. Hayvan Üreticileri eyleme devam etme kararı aldı. 

A+A-

20:11

Tarım Bakanlığı'nda gerçekleştirilen görüşmeden uzlaşı çıkmadı. Hayvan Üreticileri eyleme devam etme kararı aldı. 

 

16:12 

Hayvan Üreticileri Tarım Bakanlığı'nda Maliye Bakanı Serdar Denktaş ve Tarım Bakanı Erkut Şahali ile görüşüyor.

 

15:12

Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Tarım Bakanlığı'na geldi. İki bakan şuan da görüşme yapıyor.

40877328_519151835164991_5591509672306671616_n.jpg

15:00

Hayvancılar Birliği Genel Sekreteri Adil Onalt BRT’ye yaptığı açıklamada Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın da Tarım Bakanlığı’na giderek bir komite oluşturularak hayvancıların talep ve sıkıntılarıyla çalışma yapılacağını söyledi.

14:05

Bir grup eylemci ilk açıklama uyarınca Maliye Bakanlığı önünde giderken, daha sonra karar değiştiren eylemcilerin Tarım Bakanlığı önünde kaldığı öğrenildi.

Eylemciler Tarım Bakanlığı önünde bekleyişini sürdürüyor...

13:48

Hayvancılar eylemi Maliye’ye taşıyor.  Tarım Bakanlığı önündeki eylemlerini sonlandıran Hayvan Üreticileri, Maliye Bakanlığı’na doğru yola çıktı

13:45

Eylemcilerin sık sık yükselen sesleri nedeniyle sözlerini tamamlayamayan Tarım Bakanı Erkut Şahali, bakanlık binasına geri döndü.

Hayvan üreticilerinin Tarım Bakanlığı önündeki eylemi sürüyor...

 

13:19

40758178_2106874209529377_8104376208336093184_n.jpg

Tarım Bakanı Erkut Şahali, eylemcilerle görüşmek üzere aşağıya indi. Şahali şu sıralar açıklama yapıyor...

"Dolar meselesi hepimizin hayatını ilgilendiriyor.Ben görevi devraldığımda Dolar 3.58'di. Şimdi 6'nın üzerinde..."

Şahali'nin sözleri sürekli konuşmaya çalışan eylemciler tarafından kesiliyor. Bakan Şahali'yi dinlemek isteyen bazı eylemciler de sürekli bağıran eylemcilere tepki gösteriyor.

Tarım Bakanı Erkut Şahali, Tarım Bakanlığı binası önünde eylem yapan eylemcilere hitap etti. Tarım Bakanı Erkut Şahali, yaptığı konuşmada, ekonomik krizden en fazla etkilenenin hayvancılar olduğunu söyledi. Şahali, hayvancı kesiminin ortaya koyduğu tepkinin farkında olduklarını ancak göreve geldiği zaman arpanın tonunun 192 dolar iken, dün itibarı ile bu rakamın 270 dolara çıktığını açıkladı. Bakan Şahali“ Ben görevi aldığım zaman dolar 3.58 idi, az önce ise dolar 6.70 oldu. Devlet artışları yapmadan önce dayanabildiği kadar dayandı ve arpanın fiyatını değiştirmedi. Gerçekleri anlamamız lazım” dedi. 

13:05

Bakan Şahali, 5 kişiyi görüşmek üzere yukarıya davet etti

Tarım Bakanı Erkut Şahali, görüşmek üzere eylemcilerin belirleyeceği 5 kişiyi yukarıya davet etti.

Bazı eylemciler buna tepki göstererek Bakan Şahali’nin aşağıya inmesini talep etti. Israrla binadan da çıkmayan bir grup eylemci, ‘Şahali istifa’ sloganı atıyor.

 

1 polis yaralandı

Türk Ajansı Kıbrıs’ın haberine göre binaya eşekle ve traktörlerle girmeye çalışan eylemcilerle polis arasında çıkan arbede sırasında, bir polisin de yaralandığı gözlemlendi.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, bakanlık önüne gelişlerinde yaptığı konuşmada, bir şey istemeye değil Kıbrıs Türkü’nün sesi olmaya geldiklerini söyledi.

Meclis’e, hükümete ve herkese çağrı yapan Naimoğulları, “Bizim derdimiz gelecektir… Ne işimiz var bu sıcağın içinde?” ifadelerini kullandı.

Hükümeti zamdan başka bir şey yapmamakla eleştiren Naimoğulları, “Bu saatten sonra her şey bitmiştir. Defteri yırttık. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedi.

Naimoğulları, buradan sonra Maliye Bakanlığı önüne gideceklerini de söyledi.

 

12:52

Tarım Bakanı Erkut Şahali ile görüşmek isteyen eylemcilerden bir grup Tarım Bakanlığı’nda çıkarken, diğer bir grup içeride kalmakta ısrar ediyor. Eylemciler yavaş yavaş binadan dışarıya çıkıyor. Bakan Şahali’nin aşağıya inip eylemcilerle görüşeceği ifade ediliyor.

12:34 

Hayvan Üreticileri Tarım Bakanlığı'nın camlarını kırdı, binaya girdi. Eylemcilerle polis arasinda arbede yaşanıyor.

Polis, Tarım Bakanlığı binasının cam kapılarını kırarak içeriye giren Hayvan üreticisi eylemcilerin yukarıya çıkmasına engel olmaya çalışıyor. Polis Çevik Kuvvet Ekipleri de eylem alanında…

Fotoğraflar: Didem MENTEŞ

arbede-001.jpg

 

12:21

Eylemde tansiyon yükseldi. Tarım Bakanlığı önünde devam eden eylemde bir kişi taş atarak bakanlığın camını kırdı.

tarim.jpg

12:08

Hayvan üreticileri Tarım Bakanlığı'na ulaştı. Bakanlık önünde açıklama olması bekleniyor.

hayvannn.jpg

11:26

Hayvan üreticileri Hamitköy çemberinden yola çıkarak Lefkoşa'ya doğru ilerliyor. Araçları ile Gönyeli ve Hamitköy çemberinde toplanan üreticiler şehir merkezine haraket ettiler. Eylemciler Tarım Bakanlığı'na ilerliyor.

 

10:22

Hayvan üreticileri Hamitköy ve Gönyeli çemberinde toplanmaya başlandı. Hamitköy çemberinde Mağusa'dan Lefkoşa istikametini takip eden araçlar tek şeritten ilerliyor.

hayvanci.jpg


Hayvan üreticileri eylem için bugün Lefkoşa’da . Hükümetin tarım ve hayvancılık politikasına ve zamlara tepki göstermek için Başkente gelecek üreticilerin eylemi araçlı olacak.
Hamitköy ve Gönyeli çemberlerinde saat 10.00’da toplanacak üreticiler, Kıbrıs Gazetesi önünde şehir içine hareket edecek; Girne Kapısı’ndan geçip eylem noktaları olan Maliye Bakanlığı ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı önüne ulaşacak.
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, eylemle ilgili Türk Ajansı Kıbrıs (TAK)’a yaptığı açıklamada, “Üreticinin sesini duyurmaya, ne halde olduğunu göstermeye geliyoruz. Hükümetle görüşmek, para istemek, açılım talep etmek için değil Kıbrıs Türkünün varoluş mücadelesine ortak olmak için eylem yapıyoruz. Ya var olacağız ya da göç edeceğiz” dedi.
Talepleri konusunda hükümetle defalarca görüştüklerini belirten Naimoğulları, “Taleplerimizi bugüne kadar yerine getirseler zaten getirirlerdi. Hükümet üreticinin yanında değil” şeklinde konuştu.
Ülkedeki her şeyin zamlandığını, girdi maliyetlerinin artmasıyla üretim yapmakta zorlandıklarını belirten Naimoğulları, “Hayvancı kendi ürününe fiyat biçemezken bir yandan tüccar zam yapıyor bir yandan hükümet… Ürettik sonra batıyoruz… ” dedi.
Hayvan üreticisinin bugüne kadar özveride bulunduğunu ancak son yem ve arpa zamlarının bardağı taşırdığını kaydeden Mustafa Naimoğulları, “Üretimden başka işimiz yok ama bu ülkede artık üretim yapılmaz. Üretimi de hükümet edenler yapsın, hayvanlara da onlar baksın” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 10684 defa okunmuştur
İlgili Haberler