1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Görmeyenler İçin Son Fırsat
Görmeyenler İçin Son Fırsat

Görmeyenler İçin Son Fırsat

“Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” 20 Eylül Cumartesi YDÜ AKKM’de

A+A-

 

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun sahnelediği “Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” oyunu 12. Kıbrıs Tiyatro Festivali çerçevesinde 20 Eylül Cumartesi saat 21.00’de Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde son kez sunulacak.
Faize Özdemirciler’in şiirlerinden Yaşar Ersoy’un oyunlaştırıp, yönettiği ve oynadığı “Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” oyununun müziğini ise Ersen Sururi yaptı. İzleyenlerin büyük beğenisini kazanan ve bir çok gazeteci – yazarın “mükemmel” olarak nitelediği oyun, Kıbrıs’ın son altmış yıllık tarihinde yaşananlarla bir yüzleşmeyi, itirafı ve sorgulamayı içermektedir. Oyun dünümüzü, bugünümüzü ve geleceğimizi çarpıcı bir şekilde anlatmaktadır.
Oyunun dekor ve kostüm tasarımını Özlem Yetkili, ışık tasarımını Fırat Eseri, dekor realizatörlüğünü ve sahne amirliğini Rıza Şen, ışık uygulamasını Mehmet Eseri, reji asistanlığını Döndü Özata ve Umut Ersoy, film yapımını Doğuş Bozkurt ve Hakan Çakmak, video uygulamasını Cem Aykut, dekor işçiliğini Mehmet Demir yaptı. Oyunun afiş, broşür tasarımını ve fotoğraf çekimini Umut Ersoy gerçekleştirdi.
Oyunun biletleri mesai saatlerinde Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’ndan, oyun gecesi ise YDÜ AKKM gişesinden temin edilebilir. Ayrıntılı bilgi: 22 78 782

Bu haber toplam 1524 defa okunmuştur