1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Görevden alınan Gökçekuş, açıklama yaptı
Görevden alınan Gökçekuş, açıklama yaptı

Görevden alınan Gökçekuş, açıklama yaptı

Akıncı’nın bugün görevden aldığını duyurduğu  YÖDAK eski başkanı  Prof Dr Hüseyin Gökçekuş basın açıklaması yaptı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın bugün görevden aldığını duyurduğu  YÖDAK eski başkanı  Prof Dr Hüseyin Gökçekuş basın açıklaması yaptı.

 

Gökçekuş’un açıklaması şöyle:

 

Sayın Cumhurbaşkanımız, tarafıma yönelik 14.12.2016 tarihli yazısı ile gerekçeler belirterek görevden alınmama karar verdiğini tarafıma bildirmiştir. Bu nedenle, ilgili Başsavcılık Görüşü ve Mahkeme Kararını kamuoyunun bilgisine sunarak, görevden alınma gerekçelerinin, hiçbirinin gerçeğe dayandırılmadığını ve yapılan uygulamanın haksız bir uygulama olduğunu açıklamak gerekli olmuştur.

Gerek Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik çeşitli yazılarımda, gerekse basınımıza yönelik bilgilendirmelerimde de açıkladığım gibi, bahsi geçen konularda, başsavcılık görüşü ve mahkeme kararı bulunmakta olup; belgeleri ile birlikte değerlendirildiğinde herhangi bir ihmalimin ve/veya kusurumun olmadığı açıkca ortadadır.

Nitekim, Cumhurbaşkanlığının talebi ile Başsavcılık tarafından yapılan soruşturma sonucunda KKTC Başsavcılık görüşü Cumhurbaşkanlığına iletilmiş ve bu görüş ile Pilotaj  Programı konusunda , şahsımın herhangi bir kusuru bulunmadığı saptanmıştır. Özellikle o dönemde görev yapan YÖDAK Üyesi Prof. Dr Sayın Umay Günay Türkeş’in de bu konudaki yazılı ifadesi oldukça büyük önem arz etmektedir. Bu hususlara ilişkin belgeler de açıklamamın ekinde sunulmuştur.

Diğer bir konu olan Sınıf Öğretmenliği konusunda ise Mahkeme Kararı mevcut olup, mahkeme kararı sonrası şahsım ve 3 YÖDAK üyesi tarafından imzalanmış karar da bu konuda yapılmaya çalışılan haksızlığı açıkca ortaya koyacak belgeler olup bunlar da ekte sunulmuştur.

Yukarıda ifade edilen Başsavcılık soruşturması ve bu konuda Başsavcılığın yazılı görüşü bulunmasına rağmen, Sayın Cumhurbaşkanı’nın görevlendirimiş olduğu Avukat Sayın Hakkı Önen’in ayni konuda soruşturma yaparak, bu konudaki farklı görüşünün Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Başsavcılık görüşüne tercih edilmiş olması oldukça manidardır.

Ayrıca Sınıf Öğretmenliği konusunda Mahkeme Kararı bulunmasına ve ilgili YÖDAK üyelerinin 4 de 3 çoğunluğu ile mahkeme kararı sonrasından ikinci kez onaylanan programın şahsımın yanıltması ile yapıldığının iddia edilmesi de oldukça düşündürücü ve hayretler içinde kalınacak bir durum yaratmaktadır.

Sonuç olarak şahsımın görevden alınmasını gerektirecek bir durumun olmadığı; Yüce Mahkememizin vermiş olduğu karar metinlerinin ve ekte sunduğum YÖDAK kararı ve diğer belgelerin incelenmesi ile herkes tarafından açıkca görülecektir. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın Devletimizin Hukuk Danışmanı olan KKTC Başsavcılığımız ve Yüce Mahkememize intikal eden ve açıkca görüş ve karar verilen konularda,  atamış olduğu bir soruşturma memuruna rapor tanzim ettirmesi ve bu raporu bulgu yaparak şahsımı görevden almasını şahsım adına değil ama  demokrasimizin temeli olan kuvvetler ayrılığı ilkesi, Kurumum ve KKTC halkı adına üzüntüyle karşıladığımı belirtmek isterim.

Tüm yasal haklarım saklı kalmak kaydıyla, görevden alınmama dayanak gösterilen konularla ilgili yorum veya değerlendirme yaparak değil, KKTC Başsavcılık Görüşünü, Sınıf Öğretmenliğine ilişkin Mahkeme Kararını ve  YÖDAK kararını kamuoyunun ve dolayısıyla halkımızın bilgisine getirerek görevden alınmamla ilgili değerlendirmeyi takdirlerinize bırakıyorum.

Bu haber toplam 3493 defa okunmuştur
Etiketler :