1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Görev, Çalıcı ve ekibinin
Görev, Çalıcı ve ekibinin

Görev, Çalıcı ve ekibinin

CTP Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçesi 17. Olağan Kongresi’ni dün akşam gerçekleştirdi

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçesi, 17. Olağan Kongresi’ni dün akşam CTP Lefkoşa İlçe Binası’nda gerçekleştirdi. Seçim yapılmayan kongrede, Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanlığı’na Turgut Çalıcı getirildi. Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçe Kongresi’ne Genel Sekreter Tufan Erhürman, Lefkoşa İlçe Başkanı Rifat Arşehit, Kadın Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanı Nazife Göçer ve çok sayıda Gençlik Örgütü üyesi katıldı. Kongrede sırasıyla CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman, Lefkoşa İlçe Başkanı Rifat Arşehit, Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat, Gençlik Örgütü Lefkoşa eski İlçe Başkanı Ahmet Fellahoğlu ve yeni başkan Turgut Çalıcı birer konuşma yaptı. İlk olarak Demokrasi Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirilen kongrede ardından divan oluşturuldu. Divan Başkanlığı’na Hüda Avşaroğlu getirilirken, divan sekreterliğine de Doğuş Solyalı ve Gülden Bozat getirildi. Ardından konuşmalara geçildi ve konuşmaların ardından da bir önceki dönemde CTP Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçe Sekreterliği görevini üstlenen Bolkan Bardak tarafından faaliyet raporu okundu. Faaliyet raporunun okunmasının ardından yeni dönemde görev alan yönetim kurulu üyeleri katılımcılara tanıtıldı.

ERHÜRMAN: “GÜNDEMİ VE SÖYLEMİ CTP BELİRLER”
Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçesi’nin 17. Olağan Kongresi’ne katılıp bir konuşma gerçekleştiren Genel Sekreteri Tufan Erhürman, bu ülkedeki siyasi gündem ve söylemi CTP’nin belirlediğini, çünkü solun en büyük partisinin CTP olduğunu söyledi. Lefkoşa ilçesinde görev alacak olan gençlik örgütü yöneticilerinin diğer ilçelere göre sorumluluklarının daha fazla olduğuna vurgu yapan Tufan Erhürman, artık sokağa çıkıp mücadele etme zamanı olduğunu ifade etti. Erhürman, yeni seçilen İlçe Yönetim Kurulu üyelerine başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.

ARŞEHİT: YENİ YÖNETİMLE ÇOK UYUMLU ÇALIŞACAĞIZ
Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçesi’nin kongresinde katılımcılara hitap eden Lefkoşa İlçe Başkanı Rifat Arşehit, göreve gelen yeni gençlerle çok uyumlu çalışacaklarının altını çizdi. CTP Gençlik Örgütü’nün içerisinde görev alan gençlerin topluma yararlı bir siyaset üretme çabasıyla bu görevi üstlendiklerini kaydeden Arşehit, sorunları paylaşarak ilerleyeceklerini anlattı. İlçe örgütünün düzenleyeceği eğitim çalışmalarına gençlerin yoğun katılımını beklediklerini dile getiren Arşehit, “Yöneticilik demek herkese dokunabilmek herkesi kucaklayabilmek demektir. Bunu başarırsak bu partinin başaramayacağı şey yoktur” diye konuştu.

ONGUN TALAT: EN ÖRGÜTLÜ GENÇLİK HAREKETİ CTP GENÇLİK ÖRGÜTÜ’DÜR
Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat da katıldığı Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçe kongresinde bir konuşma gerçekleştirdi. Ülkedeki en örgütlü gençlik hareketinin CTP Gençlik Örgütü olduğunu aktaran Ongun Talat, Gençlik Örgütü’nün asli görevinin partinin politikalarını gençlere yaymak olduğunu ifade etti. Gençlerin özgür ve özerk olarak hayatta yer alması için mücadele verdiklerini belirten Talat, gençlerin bugünden karar alma mekanizmalarına katılmalarının önünü açmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Talat, yeni dönemde görev alacak Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri’ne başarı dileyerek sözlerini tamamladı.

FELLAHOĞLU: CTP’Lİ OLMAK EMEKÇİ HALKIN KİTLE PARTİSİ OLMAKTIR
Lefkoşa İlçe Başkanlığı görevini Turgut Çalıcı’ya devreden eski Başkan Ahmet Fellahoğlu, CTP’li olmanın emekçi halkın kitle partisi olmak olduğunu söyledi. Gençlik Örgütü’nün başarılarıyla kendisini halka ispat edeceğini kaydeden Fellahoğlu, bunun aksini iddia edenlerin de hep yanıldığını ve yanılmaya devam edeceklerini vurguladı. Fellahoğlu, “Herkes partinin politikalarını yayma yolunda kenetlenmeli. Gençler için CTP lokomotif güç olacak. Herkes bunun için uğraşmalıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

ÇALICI: GÖREVİMİ LAYIKIYLA YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞACAĞIM
Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanlığı’na seçilen Turgut Çalıcı, kongreye katılan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında görevini layıkıyla yerine getirmek için çalışacağını söyledi. İnsan hayatına dokunacak ve sosyal sorumluluk gerektirecek politikalar üretmeleri gerektiğine değinen Çalıcı, sosyalist değerlere dayalı siyaset yapacaklarını ifade etti. Ülkenin tek sosyalist partisi olarak bunu başaracaklarından emin olduğunu belirten Turgut Çalıcı, geçmişte de CTP Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanlığı görevi yaptığını ve geçmişten gelen tecrübelerini yeni döneme yansıtacağını dile getirdi.

CTP GENÇLİK ÖRGÜTÜ LEFKOŞA İLÇESİ YÖNETİM KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU
Turgut Çalıcı (Başkan)
Reyhan Soyseven
Sultan İnkaya
Kemal Sivri
Naim Uzunoğulları
Enver Tekiner
Çağkan Kabataş
Kemal Mümtazoğlu
Hüseyin Aytaç

Bu haber toplam 1895 defa okunmuştur