1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gönyeli'deki ölümlü kaza davasında YENİ İDDİA
Gönyelideki ölümlü kaza davasında YENİ İDDİA

Gönyeli'deki ölümlü kaza davasında YENİ İDDİA

Gönyeli’de 18 Ocak 2012’de Alkın Coşkun’un ölümüne neden olan trafik kazasında ‘ölüme sebebiyet vermekten’ yargılanan sanık Kezban Yönlüer davasıyla ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı.

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)

Gönyeli’de 18 Ocak 2012’de Alkın Coşkun’un ölümüne neden olan trafik kazasında ‘ölüme sebebiyet vermekten’ yargılanan sanık Kezban Yönlüer davasıyla ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen duruşmada önceki gün meselenin Tahkikat Subayı'nın dosyasından Savunma Avukatı’na ait ‘delil nitelikli CD’ çıktığı iddia edildi. Mahkemenin duruşmaya ara verdiği sırada, İddia Makamı’nın (savcılık) Savunma Avukatı’na ait bir CD’yi alarak, tahkikat memuruna verdiği iddia edilirken, olayla ilgili Adli Şube Amirliği’nden bir ekibin arama yaparak CD’yi tespit ettiği ileri sürüldü. Mahkeme Başkanı'nın ise olayla ilgili gerekli ifadelerin verilerek soruşturma başlatılmasına direktif verdiği iddia edildi.

“Savcı CD’yi aldı” iddiası
Mahkemede gerçekleştiği ileri sürülen olayla ilgili YENİDÜZEN’e ulaşan sanık Kezban Yönlüer’in babası Ahmet Yönlüer, “Mahkeme içerisinde deliller karartılmaya çalışılıyor” iddiasında bulundu.
Yönlüer, şu iddiaları yaptı: “Duruşmada Polis Subayı tanıklık ederken, CD’lerden söz ettiler. Bu CD’ler bizim tarafımıza verilmediği için avukatımız emare kabul edilemeyeceğini söyledi. Sözlü tartışma yaşandığı için mahkeme duruşmaya 15 dakika ara verdi.  Bu arada avukatımızda da olayla ilgili önemli görüntülerden oluşan CD’ler önünde durmaktaydı ve bu CD’lerin hepsi numaralandırılmıştı. Ara esnasında ben avukatla dışarıda konuşurken, kızım Kezban beni ve Emre’yi (avukatı) çağırdı. Yanına gittiğimiz zaman savcının, avukatın önünde duran bir CD’yi alarak, Polis Subayı’na verdiğini söyledi. Ben kızıma ‘emin misin’ diye sordum. Kızım ve içeride bulunan başka kişiler onayladılar.”

“Arama yapıldı CD polisin dosyasında çıktı”
“Emre’nin (avukatın)önündeki CD’yi sirkat ettiler” iddiasında bulunan Yönlüer, şöyle devam etti: “Emre bunu gidip Mahkeme Heyeti’ne aktardı. Bunun üzerine Heyet yeniden toplandı ve tüm kapıları kapattırdı. Heyet Başkanı söz konusu olayı araştırmak için Lefkoşa Adli Şube’den bir ekibin mahkemeye gelmesini istedi. O sırada kimse dışarı çıkmadı. Polisler geldikten sonra Heyet dışarı çıktı ve herkes tek tek arandı. Avukatımız aramanın kendi huzurunda olmasını çünkü polisin davada taraf olduğunu söyledi. Arananlar tek tek dışarı çıkarken, kayıp CD Polis Subayı’nın dosyası arasında bulundu. Bunun üzerine Yargıç olayı görenlerin polise giderek ifade vermelerini ve soruşturma başlatılması için emir verdi. Ben, ailemden birkaç kişi ve başka tanıklar polise giderek ifade verdik.”

“Polis teşkilatı sorgulanmalı”
“Savcı, delilleri karartmaya çalışıyor. Biz kime güvenceğiz? Devletin polisi hırsızları yakalamak için var. Hırsızlık yapmak için değil. Polis Teşkilatı’nın geldiği noktayı üst kademelerin ellerini avuçlarına alarak düşünmesi gerekir. Halk emniyet ister. Bir savcı delilleri karartmaz, delileri ortaya çıkarır”

Bu haber toplam 2324 defa okunmuştur