1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. Gönyeli'de “Sıra gençlerde”
Gönyeli'de “Sıra gençlerde”

Gönyeli'de “Sıra gençlerde”

“Kıbrıs’tan en fazla sayıda müzisyenimiz ve sanatçımız sahneye çıkacak. Hem Türkiye’den gelecek sesler hem de ülkemizden seçilen isimler, yaptırdığımız kamuoyu araştırmasının yansımasıdır.”

A+A-

Gönyeli Belediyesi’nin gençler için 18-21 Ekim tarihleri arasında yapacağı Gönyeli Gençlik Festivali’nin tanıtımı yapıldı.
Lefkoşa Merit Hotel’de düzenlenen basın toplantısı ile festivalin programı ve etkinlikler tanıtıldı.
18 Ekim Çarşamba günü başlayacak ve 21 Ekim Cumartesi günü tamamlanacak festivalde Kıbrıs ve Türkiye’den sanatçı ve grupların yanı sıra bir çok turnuva ve DJ de festivalde yerini alacak.

Aleyna Tilki ve Teoman konserleri var

Gönyeli Gençlik Festivali’nde adamızdan sanatçı ve grupların yanı sıra Türkiye’den gelecek ünlü sesler de yerini alacak. 18 Ekim Çarşamba günü saat 20.30’da Aleyna Tilki Konseri ile başlayacak festival, 21 Ekim Cumartesi Teoman konseri ile tamamlanacak.
Gönyeli Belediye Bulvarı’ndaki tüm etkinlikler ücretsiz izlenecek, ayrıca, festival süresince belediye bulvarında gençlik meydanları oluşturulacak, cafeler yer alacak.

Kıbrıs’ın genç sesleri

Türkiye’den gelecek sanatçıların yanı sıra ülkemizin önemli sanatçıları da konserler verecek. RAST, Frekans, Strange Union, Arda Gündüz, Fikri Karayel gibi ülkenin önemli sesleri festivalde gençleri coşturacak.

bb-005.jpg

Benli: Gönyeli’ye en iyi hizmet

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, basın toplantısında yaptığı konuşmada, tüm meclis üyeleri ve ekibiyle birlikte Gönyeli’ye en ileri hizmeti vermek için çalıştıklarını söyledi.
Hedeflerini başarabilen güçlü bir Gönyeli Belediyesi oluşturduklarını kaydeden Benli, bütçesi ve teşkilat yapısı ile Gönyeli’yi daha da ileriye taşıyacaklarını anlattı.
Köyden kente dönüşüm zorudu tamamladık diye ifade eden Benli, “Bugün biz bu temel hedefleri tamamlamış bulunmaktayız. Şimdilerde başlangıca göre çok güçlüyüz. Güçlüyüz demek daha çok insan odaklı proje ve daha çok çevre projesi yapmak demektir” dedi.

“Sıra gençlerde”

Benli, altyapı projelerini tamamladıktan sonra insan odaklı hedeflere yöneldiklerini söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu süreci yaşarken zaman zaman sizlerden bana sorular geldi. Bir belediye sadece çöp mü toplar deniyor. Hayır. Bizim bundan sonraki hedefimiz kültür sanat ve insandır. Biz artık bunlara yöneldik. Toplumun çeşitli kesimleri ile sosyal projeler yaptık. Ancak şimdi sıra gençlikte. Öz kaynaklarımızı gençliğe yönlendirmeye başlıyoruz. Toplumun en dinamik kesimi olan gençliğe bu yatırımları yapacağız. Gönyeli’yi ileriye taşırken yaptığımız kamuoyu araştırmalarında gördük ki, gençliğin enerjisi ve beklentileri son derece yüksek.”

“Bu bizim için bir başlangıç, en iyisi olacağız”

Benli konuşmasının devamında bir hedefin başarılabilmesi ve en iyi olabilmesi için, en iyi kaynak, en iyi kadro ve en iyi projeksiyonu geliştirmek zorunda olduklarının kaydetti, “Gençlik Festivali’nin hedefi de budur” dedi.
Bundan sonraki dönemde en iyisi olmak adına daha fazla çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Benli, “Hedefe varmak ve doğru projeksiyona ulaşmak için Red Border Kamoyu Araştırma Şirketi ile uzun istatistik çalışmaları yapılmıştır. Festivalimiz de sahneye çıkacak sanatçılara kadar gençlere sorularak ve bir araştırma ile oluşturulmuştur. Gençlik Festivali’ni kendi öz kaynaklarımız ile finanse ediyoruz. Bu festivalin diğerlerinden farkları vardır. Kıbrıs’tan en fazla sayıda müzisyenimiz ve sanatçımız sahneye çıkacak. Hem Türkiye’den gelecek sesler hem de ülkemizden seçilen isimler, yaptırdığımız kamuoyu araştırmasının yansımasıdır.” dedi.

“Gençlerin ilgilendiği her şey bu festivalde olacak”

Benli konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu festivalde sadece müzik, konser ve eğlence yok. Gençlerin ilgilendiği her şeyi bu festivale koymaya çalıştık. Belediye Bulvarı’ndaki iş yerlerinde indirimli satışları da bulacaksınız. DJ’ler çeşitli mekanlarda müzikler sunacak. Gençlerin yaptığı gösterileri de bulacaksınız. Gençlerin heyecanlandığı ve yaptığı etkinlikleri bulacaksınız. Önce Gönyeli’nin sonra da adanın en zengin festivali olması için çalışıyoruz. Gençler sadece festival değil hayatıyla her alanda ilgilenmemiz gerek. Biz kısa bir süre önce bir gençlik tesisi açtık. Gönyeli Yükseliş Hentbol Tesisleri’ni onlarla dayanışma içerisinde yaptık. Bisiklet kampanyamızı yaptık. Sosyal Aktivitilerimiz devam ediyor. Gönyeli, gençliğin de enerjisi ile ilerliyor.”

Festival Programı:

18 Ekim 2017,Çarşamba:
18.00 DJ Haşim Volkan
18.30 Tenis Turnuvası Başlangıç
19.00 Fibera Bikes Show
21.00 Aleyna Tilki Konseri

19 Ekim 2017,Perşembe:
18.00 DJ Haşim Volkan (19.00’a Kadar)
19.00 Grup Frekans Konseri
20.00 DJ Bora (23.00’e kadar)
20.30 Strange Union Konseri
21.30 Arda Gündüz ve Alkapon

20 Ekim 2017,Cuma:
18.00 DJ Haşim Volkan (19.00’a kadar)
19.00 Fikri Karayel Konser
20.00 DJ Behiç (23.00’e kadar)
20.30 Rast Konseri
21.30 Cosmic Alert Konseri

21 Ekim 2017,Cumartesi:
18.00 DJ Haşim Volkan (21.00’e kadar)
20.00 Lirik Şiir Grubu + Arman Ratip
21.00 Teoman Konseri
22.30 Radio Pangea (DJ Set)

 

 

Bu haber toplam 3063 defa okunmuştur
Etiketler : ,