1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gönyeli’de ‘atık alan’ sorunu
Gönyeli’de ‘atık alan’ sorunu

Gönyeli’de ‘atık alan’ sorunu

Gönyeli- Şehit Yüksel Dereli Sokak’ta ikamet eden bir grup yurttaşlar Gönyeli Belediyesi’ne ait şantiye alanı yanındaki boş arazinin belediye tarafından ‘atık alanı’ olarak kullanılmasından şikayetçi oldu.

A+A-

 

Didem MENTEŞ

Gönyeli- Şehit Yüksel Dereli Sokak’ta ikamet eden yurttaşlar Gönyeli Belediyesi’ne ait şantiye alanı yanındaki boş arazinin belediye tarafından ‘atık alanı’ olarak kullanılmasından şikayetçi oldu. Belediyenin eski araç gereçleri, kullanılmaz eşya ve makineleri yanında kullanılmaz haldeki araçlarını boş araziye bıraktığını belirten vatandaşlar, belediyenin vidanjör ve temizlik araçlarının boş araziye boşaltım yaptığını da iddia etti. Ayrıca belediyenin inşaatlarda kullandığı kum ve toprakları da boş araziye bırakarak çevrede toz toprağa neden olduğundan yakınan yurttaş, “yağmurlu havalarda bu topraklar çamura dönerek evlerimize kadar akıyor, yollar çamura bulanıyor” dedi. Konuyu Gönyeli Belediyesi’ne aktardıklarını söyleyen vatandaşlar, belediye yetkililerinin sorunu çözeceklerini söylediklerini ancak henüz bir adım atılmadığından yakındı. YENİDÜZEN’e konuşan Gönyeli Ahmet Benli, ilgili sorunu bildiklerini, bu nedenle de Gönyeli’ye bir “İş Terminali” kazandırma projelerini çok önceden açıkladıklarını belirterek, “sorunları günlük ve geçici çözümlerle değil, kalıcı ve doğru projelerle aşma vizyonumuz, bu sıkıntı için de geçerlidir” dedi.

-------------------------------------------------

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli: “Hedef, ‘İş Terminali’ni yaşama geçirmek”

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, Gönyeli’nin her sokağına ülke standartlarının çok üzerinde hizmet götürdüklerini belirterek, “Hizmet fotoğrafının tümünü görmek gerekiyor. Herkes kendi penceresinden meselelere bakarken, Gönyeli’yi çağdaş bir kente dönüştürme çabalarımızın da anlaşılması önemlidir. Sorunları günlük ve geçici çözümlerle değil, kalıcı ve doğru projelerle aşma vizyonumuz, bu sıkıntı için de geçerlidir” dedi.
Ahmet Benli, ilgili sorunu bildiklerini, bu nedenle de Gönyeli’ye bir “İş Terminali” kazandırma projelerini çok önceden açıkladıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Belediyenin iş araçlarının da yer alacağı böylesi bir proje  elbette hem İçişleri Bakanlığımız hem de hükümetle yapacağımız işbirliği ile mümkündür. Bu sorunun köklü çözümü için İş Terminali yaşama geçmelidir. Bugün, kimi yurttaşlarımızla rahatsızlık veren iş araçlarımızın da ortak hedefi Gönyelimize hizmettir. Esnaf Sitesi, İş Sitesi gibi projelerimizin amacı, yurttaşların çok daha çağdaş bir ortamda kent içi yaşamını sürdürmesidir. Kanalizasyondan içme ve kullanım suyuna, asfalttan kaldırıma kadar tüm diğer sorunları nasıl aşmışsak, böylesi sıkıntılar da sürdürülebilir ve kapsamlı projelerle aşabilir. Gönyeli kenti için yirmi dört saat çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz… Tüm bu sorunlar için projeler üretecek, yaşama geçireceğiz”

Bu haber toplam 2295 defa okunmuştur