1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gönyeli İlkokulu ve Gülen Yüzler Anaokulu’nda grev
Gönyeli İlkokulu ve Gülen Yüzler Anaokulu’nda grev

Gönyeli İlkokulu ve Gülen Yüzler Anaokulu’nda grev

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), “öğretmen ihtiyacı olan okullarda eksikliklerin tamamlanmadığı” gerekçesiyle, Gönyeli İlkokulu ve Gülen Yüzler Anaokulu’nda uyarı grevi başlattı.

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), “öğretmen ihtiyacı olan okullarda eksikliklerin tamamlanmadığı” gerekçesiyle,  Gönyeli İlkokulu ve Gülen Yüzler Anaokulu’nda uyarı grevi başlattı.
KTÖS’ün Gönyeli İlkokulu’ndaki grevi, 11.20 - 12.40; Gülen Yüzler Anaokulu’nda ise 11.00 - 12.00 saatleri arasında gerçekleştirildi.
ALASYA İLKOKULU’NDA VELİLERİN EYLEMİNE DESTEK…
TAK’a grevle ilgili açıklama yapan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, bugün Gazimağusa’daki Alasya İlkokulu’nda velilerin de öğretmen eksikliğinden dolayı eylem yaptığını ve bu eylemi desteklediklerini belirtti.
Elcil, buradaki bir beden eğitimi öğretmenin adının bir cinayet olayına karıştığını ve şu an hapiste olduğunu, ancak bakanlığın, “dava sonuçlanana dek” buraya kadro vermeyeceğini ifade ederek, bundan dolayı önümüzdeki haftadan itibaren eylemlere Alasya İlkokulu’nun da ekleneceğini, sıkıntılar devam ederse sayının artırılacağını söyledi.
Gönyeli İlkokulu ve Gülen Yüzler Anaokulunda başlatılan ve önümüzdeki hafta da sürdürülecek grev ile ilgili de konuşan Elcil, okulların açılmasının üzerinden bir aylık süre geçmesine rağmen öğretmen eksikliklerinin devam etmesinin, hükümet yetkililerini rahatsız etmediğini savundu.
Okulöncesi eğitim ve ilkokullarda acilen gerekli gördükleri 17 öğretmen kadrosunun tamamlanabilmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve hükümet nezdinde yaptıkları girişimlere rağmen olumlu bir yanıt alamadıklarını ifade eden Elcil, “Bu devlet okullarına önem verilmediğini bir kez daha göstermiştir” görüşünü dile getirdi.
Elcil, “Tüm iyi niyetli çabalarımıza rağmen Eğitim Bakanlığı’nın takındığı vurdumduymaz anlayış sendikamıza konuyla ilgili olarak eylem koymaktan başka çıkar yol bırakmamıştır” diyerek, öğretmen eksikliği dışında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, “Öğretmenler Yasası’nda açık açık ifade edilmesine rağmen, Öğretmen Akademisi mezunları işsiz dururken, ilkokul öğretmeni olmayanlara geçici öğretmenlik görevi vermeye başlamasının” da kabul edilemez olduğunu vurguladı.(tak)

Bu haber toplam 1969 defa okunmuştur