1. HABERLER

  2. YEREL YÖNETİM

  3. Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Y. Benli: “Yüksek Yaşam Standartlı Kent hedefinin önemini daha iyi anladık”
Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Y. Benli:  “Yüksek Yaşam Standartlı Kent hedefinin önemini daha iyi anladık”

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Y. Benli: “Yüksek Yaşam Standartlı Kent hedefinin önemini daha iyi anladık”

Benli, son afetle ilgili genişletilmiş bir uzmanlar toplantısı yapacaklarını ve raporu da kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

A+A-

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Y. Benli, “Yüksek Yaşam Standartlı Kent” vizyonlarının en son yaşanan sel felaketiyle ne kadar önemli olduğunun daha iyi anlaşıldığını belirtti. Benli, son afetle ilgili genişletilmiş bir uzmanlar toplantısı yapacaklarını ve raporu da kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

“Alt-üst geçit ve yaya yolu” inşaatının ara emrine yönelik olarak “Kamu menfaati bizim için önceliklidir” diyen Ahmet Y. Benli şöyle konuştu:

“Hukuka uymak bizim boynumuzun borcudur. Önce kamunun menfaati açısından meseleye bakıyoruz, alt ve üst geçit ve yaya geçidi bir ihtiyaçtır. Önce kamunun ihtiyacı, elbette bireyin de ihtiyacı, hepsi bizim sorumluluğumuzdur. Her neyse sorumluluğumuz, emretsinler, biz çözeriz.”

Ahmet Y. Benli, Gönyeli’de tüm evlere fiber optik internet taşınması projelerinde sona geldiklerini de belirtti.

Belediye Bulvarı tanıtıldı

Gönyeli’de “Köyden Kente Dönüşüm”ün ardından güçlü bir bütçe yapısı ve insan kaynağı yarattıklarını belirten Ahmet Y. Benli, geleceğe çok daha güvenli baktıklarını ve yeni projeleri için heyecanlı olduklarını ifade etti.

Gönyeli Belediyesi’nin “Yüksek Yaşam Standartlı Kent” başlıklı basın toplantısı, Merit Otel’de geniş bir katılımla yapıldı.

Toplantının ilk bölümünde Gönyeli Belediyesi Şehir Plancısı Merter Refikoğlu tarafından “Gönyeli Belediye Bulvarı”ndaki cadde dönüşümü tanıtıldı.

Cadde dönüşümleri sürecek

260 kilometre yürüyüş yolu yapma hedefinde ilerlediklerini belirten Ahmet Benli, cadde dönüşümlerini “engelsiz kent” uyumlu düzenlediklerini anlattı.

Bütçe

Bütçe rakamları hakkında bilgi veren Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Y. Benli, 2017’de 38.7 milyon TL olan bütçelerinin, bu yıl 44 milyon TL’ye, yeni yılda ise 60 milyon TL büyüklüğe ulaştığını anlattı.

Benli şu noktalara dikkat çekti:

“Bütçe içerisindeki personel gideri oranımız % 34.9’du, bu önemlidir. Yeni yılda, ekonomideki değişkenlerle birlikte bu oran % 42’ye ulaşacak. Bu oran belki bizim açımızdan artmıştır ancak pek çok belediyenin gelmek istediği yerdir. En önemlisi Gönyeli Belediyesi, bütçesinin % 35’ini yatırıma ayırmaya devam edecektir.”

Sel felaketi: Karanlık değil aydınlık

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Y. Benli, sel felaketi sırasında bir toplantı amacıyla bazı başka belediye başkanları ile yurt dışımda bulunduğunu, ancak, toplantıdan ayrılarak ülkeye döndüğünü söyledi.

Benli şöyle konuştu:

“Gönyeli’de bir sorun yaşamadık, bunun için yıllar öncesinden tedbirlerimizi aldık, almaya devam edeceğiz. Ancak sel felaketinde biz Dikmen’deydik, Lapta’daydık, tüm sorun yaşayan belediyelerimize ulaştık, yardıma gittik. Acıları paylaştık, özellikle de dört gencimizin kaybından dolayı üzgünüz.”

“Sel lafla önlenmiyor, projeyle önleniyor” diyen Benli, devletin ve tüm kurumların halka güven ve umut vermesinin önemli olduğunu belirtti, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gönyeli’de ışıklar yanmaya devam edecek çünkü hayat sürecek. Doğru yönetimlerle halkın yaşam standardı yükseltmek için karanlığa değil aydınlığa ihtiyaç vardır”

Taşkın yataklarına inşaatı çok önceden önlediklerini, dere yataklarını temizlediklerini ancak bu yönde çabalarının devam edeceğini belirten Benli, “Planlı, kararlı, geleceğe yatırım yaparak ilerleyeceğiz” dedi.

Fiber optikte finale doğru

Benli, Gönyeli’nin tamamına Fiber Optik ulaştırmak yönündeki projelerinin finale doğru ilerlediğini belirtti.

“Yeni nesil teknolojilerin ve çağdaş şehirlerin odağı olan fiber optikte kararlıyız” diyen Ahmet Y. Benli, yüksek yaşam standartlı kent için bunun kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Benli, bu proje için 6.5 milyon TL ayırdıklarını da anımsattı.

“34 park bitti, 3 park daha yapılır” diyen Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Y. Benli, her çocuğun bir oyun parkına ulaşmasını istediklerini anlattı.

Alt geçit

Gönyeli’de 11 bine yakın konut olduğunu, 33 bin nüfus tahmin ettiklerini belirten Ahmet Y. Benli, 3 bin yeni konut izni verdiklerini söyledi. Benli, Güzelyurt - Gönyeli yolunda ciddi bir yoğunluk yalandığını anımsattı ve trafik yol güvenliğine çözüm üretmek için adım attıklarını söyledi.

Benli şöyle devam etti:

“Tüm projeleri ve izinleri alınarak bir alt-üst geçit projesi başlattık. Hem birçok altyapı sorununu çözmek hem de trafik yol güvenliği için önemli bir adım attık. Davalarla yüzleştik. Hukuk, aslında bir kamu hizmeti yapıldığını teslim etmiştir. Şimdi bir ara emri var, Güzelyurt yoluna çıkışının engellendiği ayrıca emlakının değerinin düştüğünü iddia edenler var. Hukuka uymak bizim boynumuzun borcudur. Öncelikle kamunun menfaati açısından meseleye bakıyoruz, alt ve üst geçit ve yaya geçidi bir ihtiyaçtır. Önce kamunun ihtiyacı, elbette bireyin de ihtiyacı, hepsi bizim sorumluluğumuzdur. Her neyse sorumluluğumuz emretsinler, biz çözeriz, hem kamunun, hem bireyin ihtiyacını çözeriz.”

 

 

Bu haber toplam 2937 defa okunmuştur