1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'GÖNÜLLÜ' EĞİTİM
GÖNÜLLÜ EĞİTİM

'GÖNÜLLÜ' EĞİTİM

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun: “Öğretmenlerimiz gönüllü eğitime hazır”

A+A-

Dipkarpaz’daki ‘öğretmen eksikliği’ nedeniyle, bölgedeki 15 işsiz öğretmenle bir araya gelen Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, “91 öğrencimiz öğretmen eksikliğinden dolayı ders başı yapamamıştır. Öğretmenlerle birlikte yaptığımız toplantı sonrasında çocuklarımızın en doğal hakkı olan eğitim hakkından daha fazla mahrum bırakılmaması için gönüllü olarak öğretmen eksikliğini gidermeye hazır olduğumuzu tüm kamuoyuna bildirmek isteriz” dedi.

Suphi Coşkun şu açıklamayı yaptı:

“Bildiğiniz üzere Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nda 2014-2015 Öğretim Yılı öğretmen eksikliklerinden dolayı  hala daha başlamamıştır.

Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu hizmete girdiği 2006 yılından itibaren hiçbir öğretim yılına sorunsuz başlayamamış olup bu yıl ise 91 öğrencimiz öğretmen eksikliğinden dolayı ders başı yapamamıştır.

Çocuklarımızın en doğal hakkı olan eğitim hakkı ellerinden alınmış bulunmaktadır. Bu sorunu tüm yetkililere aktarmamıza rağmen halen daha bir çözüm noktasına getirememişlerdir.

Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nda Müdür ve Müdür Muavini dahil olmak üzere 14 öğretmen açığı bulunmaktadır.

Dipkarpaz Belediye Başkanı olarak bölgemizde yaşanan  eğitim sorunu ve 91 çocuğumuzun eğitim hakkından mahrum kalması bizleri derinden etkilemektedir. Sorunlarımıza çare üretmek için yoğun bir şekilde çalıştığımızı ifade etmek isterim.

Bu sorunun aşılmasında üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirebilmek için bölgemizde bulunan öğretmenlerimizle bir araya geldik. Dipkarpaz Belediyesi sınırları içerisinde işsiz olan 15 tane öğretmenimiz bulunmaktadır.

Öğretmenlerle birlikte yaptığımız toplantı sonrasında çocuklarımızın en doğal hakkı olan eğitim hakkından daha fazla mahrum bırakılmaması için gönüllü olarak öğretmen eksikliğini gidermeye hazır olduğumuzu tüm kamuoyuna bildirmek isteriz.

Bizler ve 15 gönüllü öğretmen arkadaşlarım olarak yetkililere mesajımız, Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nda yıllardan beridir yaşanan kadro sıkıntısına köklü bir çözüm için özel kontenjan sistemini uygulayarak görev alan öğretmenlere en az 3 ya da 5 yıl zorunlu görev yapması şartı getirilmesidir.  .

Bölge halkı olarak hükümetin bu güne kadar çözemediği bu sorunu ortadan kaldırmak adına öğretmenlerimizle birlikte hazır olduğumuzu ve üzerimize düşen sorumluluğu almaktan kaçmayacağımızı ifade etmek isterim.”

 


GÖNÜLLÜ ÖĞRETMEN LİSTESİ

1. MESUT DİNDAR  (EDEBİYAT)
2. KEMAL ERDOĞAN (BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRT.)
3. LEYLA SÖNMEZ (İNGİLİZCE-TARİH)
4. SİNEM SÖNMEZ (İNGİLİZCE-TARİH)
5. DİBA SÜNMEZ (İNGİLİZCE-TARİH)
6. ÖZLEM TANIŞMAN ( OKUL ÖNCESİ ÖĞRT.)
7. FATMA TANIŞMAN (  PSİKOLOJİK DAN.)
8. SEHER TANIŞMAN (TÜRKÇE ÖĞRT.)
9. FIRAT BORAK (TÜRKÇE ÖĞRT.)
10. ZEHRA ERKAN (TÜRKÇE ÖĞRT.)
11. DİLEK ERGÜN (PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK)
12. YASEMİN ÖZBAYRAK (TÜRKÇE ÖĞRT.)
13. BURÇİN HOCAOĞLU ( PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK)
14. MÜJGAN ASMACIOĞLU (MÜZİK)
15. AYŞE YILMAZ (SOSYAL BİLGİLER ÖĞRT.)

Bu haber toplam 2553 defa okunmuştur