1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Gönlümden lig şampiyonluğu geçiyor”
“Gönlümden lig şampiyonluğu geçiyor”

“Gönlümden lig şampiyonluğu geçiyor”

Lefke teknik direktörü Toygar Davulcu, takımının son durumu hakkında Yenidüzen’e açıklamalarda bulundu

A+A-

Eren ŞİŞİK
K-Pet Süper Lig ekiplerinden, geçen sezonun Kıbrıs Kupası şampiyonu Lefke’de teknik direktör Toygar Davulcu, yeni sezon öncesi takımının son durumunu Yenidüzen Spor Servisi’ne değerlendirdi. Davulcu, takımının şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacağını belirterek, “Lefke’ye lig şampiyonluğu getirmek en büyük arzumuz”diye konuştu.

Davulcu: “Sherman ya da Cedric’i alacağız”
Geçen sezonki kadrolarını koruduklarını belirten Toygar Davulcu, “Sadece Sherman’ın durumu belirsiz. Onun da durumu bugünlerde belli olacak. Kpah Sherman’ı kadroya katamamamız halinde Cedric Fein’i kadromuza katacağız. Bu iki oyuncudan birini büyük ihtimalle alacağız.”diye konuştu. Davulcu, geçen sezon vatani görevi dolayısıyla Gençler Birliği’ne kiraladıkları Kemal Solkanat’ın da takıma döndüğünü belirterek, “Mersin İdman Yurdu’na giden Rahmi de artık kalıcı olarak bizimle. Genç takımdan A takıma aldığımız oyuncular da var. Onların da antrenmanlardaki performansından memnunum. Lefke’nin geleceği adına bu oyuncuları da kadromuzda tutacağız.”dedi.

“Lefke halkı Çıdamlı’yı burada görmek istiyor”
Geçtiğimiz sezon yakaladıkları ritmi bu sezon da devam ettirmeyi arzuladıklarını ifade eden tecrübeli teknik adam, transfer konusuna da açıklık getirdi. Davulcu, “Kafamda Yenicamili İbrahim Çıdamlı dışında transfer yok. Üç sezondur Lefke’deyim hiç transfer yapmadık. İlk kez bir transfer istedim. Eğer Çıdamlı’yı alamazsak transfer yapmayacağız”dedi. Toygar Davulcu, Çıdamlı’ya Lefke formasını giydirmeyi çok istediklerini de kaydederek, “Sadece ben değil, futbolcularım, yöneticiler ve Lefke halkı da İbrahim’i burada görmek istiyor. Tabi ki bu bize bağlı bir şey değil, İbrahim Çıdamlı’ya ve kulübüne bağlı bir transfer”diye konuştu.
Tecrübeli teknik adam son dönemlerde basın organlarında yayınlanan haberlerle ilgili de konuştu. Çıdamlı dışında başka bir oyuncuyla ilgilenmediklerini belirten Davulcu, “Bunlar doğru değildir. Şunu söyleyeyim ki ya İbrahim’i kadroya katacağız ya da hiçbirini. İbrahim’i alamazsak da dünyanın sonu değildir. Biz yine iyi bir takımız.”diye konuştu.

“Taraftar – takım bütünlüğünün yakalanması halinde başarı gelir”
Toygar Davulcu, takımın hedefinin geçen sene yakaladıkları çıkışı yukarıya çekmek olduğunu ifade ederek, doğru işler yapmaları ve taraftar – takım bütünlüğünü yakalamaları halinde geçen seneki başarının üzerine çıkacak güçte olduklarını kaydetti. Kendisinin bu sezon için gönlünden geçenin ‘lig şampiyonluğu’ olduğuna vurgu yapan Davulcu, “Lefke camiasına bu şampiyonluğu yaşatmak en büyük arzumuz. Tabi ki oyuncularımı da baskı altına almak istemiyorum. Her maç bir tecrübedir. Bizim elimizde değişim ve gelişime açık futbolcular var. Eğer bu değişimi gösterirlerse bizim de şampiyon olmamamız için bir sebep yok. Yeter ki taraftarımız da geçen sezon özellikle kupa finalinde verdiği desteği bize versin.”dedi.

“2-3 yıl içinde lig şampiyonluğu gelir”
Davulcu, sezon sonunda Yenidüzen Gazetesi’ne verdiği röportaja da vurgu yaparak, “O gün ‘Uyuyan devi uyandırdık’ demiştim. Eğer o dev gerçekten uyandıysa, şampiyonluk yolunda elimizden geleni yapacağız. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki eğer bu kadroya sabır gösterilirse takım 2-3 yıl içinde bir lig şampiyonluğunu Lefke’ye getirecek” diyerek sözlerini noktaladı.

Bu haber toplam 1524 defa okunmuştur